144 millió felett a Minecraft
dreampage 2018. Jan. 29.

Változások a Microsoftnál. Az új Minecraft főnök, Helen Chiang impozáns adatokat osztott meg az építős játék sikeréről. A kockavilág népszerűsége továbbra is növekszik.

Kevéssé propagált hír volt a múlt héten, hogy a Minecraft csapat korábbi vezetője, Matt Booty a Microsoft Studios alelnöke lett – ez a pozíció egyébként Phil Spencer előléptetése óta betöltetlen volt. Booty helyét Helen Chiang vette át, aki ebből az alkalomból interjút is adott a PopSugar magazinnak. Ebben leginkább a jövőről volt szó, de szóba került a jelen is. Röviden: a Minecraft a világ egyik legnagyobb játéka jelen pillanatban.

Chiang elmondta, hogy 2017 decemberében az aktív játékosok száma abszolút rekordot döntött: ebben a hónapban több, mint 74 millió játékos építkezett vagy kalandozott a kockavilágban (csak összehasonlításul: a Forza játékokkal havonta 4-5 millióan játszanak). A Minecraft persze minden platformra elérhető, de ezek a Better Together frissítés óta egy univerzum részei, eszköztől függetlenül együtt játszhatnak a PC, VR, mobil, Nintendo Switch és Xbox One játékosok. A 2016 júniusi bevezetése óta folyamatosan növekszik a beépített piactér is, egyre több tartalom érhető el rajta, és egyre többen használják. A játék összeladásai pedig már a 144 milliót is meghaladták, bár az aktív játékosok száma fontosabb, hiszen ez jelzi egy ökoszisztéma életképességét.

Szó esett a Minecraft jövőjéről is. Chiang nem meglepő módon nem igazán akar radikális változásokat a játékban, inkább a már meglévő tervekre összpontosít. Kibővítik a játék lehetőségeit, nemsokára érkezik az Aquatic frissítés, és a Superduper Graphics Pack, ami a 4K felbontás mellett új textúrákkal és grafikus effektekkel teszi még látványosabbá a pixeles kockavilágot.

Aki még nem vette ki a részét ebből a 144 milliós eladásból, és érdekli a játék, az alább letöltheti.