14 percnyi The Medium gameplay
dreampage 2021. Jan. 11.

Már csak hetek vannak hátra a Bloober Team új horrorjátékának megjelenéséig, most pedig komolyabban is bepillanthatunk a The Medium játékmenetébe. A különleges, kettős világrenderelést alkalmazó produkció az év első next-gen exkluzívja.

Nem kell már sokat várniuk azoknak, akik szeretnének elmerülni a lengyel Bloober Team (Layers of Fear sorozat, Observer) legújabb félelmetes kalandjában. A csapat új produkciója a The Medium címet viseli, amelynek fejlesztése hamarosan véget ér. A különleges játékmenettel megáldott kaland kizárólag az újgenerációs Xbox konzolokra lesz elérhető.

A játék főszereplője egy különleges képességgel rendelkező médium, aki egyszerre két világban tud jelen lenni. Ennek megfelelően a játék is így zajlik, egyszerre két, teljesen eltérő világ tárul a szemünk elé, gyakran osztott képernyő formájában, így kell logikai feladványokat megoldanunk, és néha harcolnunk. A fejlesztők által „kettős renderelésnek” hívott technikát az Xbox Series X|S konzolok gyors SSD-je teszi lehetővé. A sötét, félelmetes hangulaton és a speciális játékmeneten kívül a zenékre is érdemes odafigyelni, ezek részben Akira Yamaoka, a Silent Hill sorozat zeneszerzőjének munkáját dicsérik.

A megjelenéshez közeledve most nem kevesebb, mint 14 percnyi nyers játékmenetet tekinthetünk meg, így pontos képet kaphatunk arról, hogyan is zajlik maga a játék.

A The Medium január 28-án jelenik meg Xbox Series X|S-re, illetve PC-re. A megjelenés napjától Xbox Game Pass tagsággal is elérhető lesz. Aki mégis külön venné meg, az most 10% kedvezménnyel rendelheti elő az Áruházból – lásd a linket alább.