1979: Forradalom Mixeren
dreampage 2018. Aug. 05.

A Digerati új kalandjátéka teljes értékű Mixer integrációval jelent meg Xbox One-ra, aminek köszönhetően a Mixer nézői is hatással lehetnek a cselekményre, vagy akár az egész kalandot végigjátszhatják.

Az 1979: Revolution: Black Friday című játék komoly témát dolgoz fel: az 1979-es teheráni tüntetéseket és az iráni forradalmat megelőző eseményeke enged betekintést egy kezdő újságíró, Reza Shirazi és barátai szemén keresztül. A történetvezérelt, interaktív kaland számtalan választási lehetőség elé állítja a játékot, amik mind kihatnak a cselekményre, ezektől függ, hőseink hogyan vészelik (vagy nem vészelik) át a brutális történéseket.

Itt jön képbe a Mixer: a Microsoft streaming szolgáltatása sok játéknál lehetővé teszi az interaktív közvetítést. Ez azt jelenti, hogy a nézők közvetlenül is beleavatkozhatnak a játékba (legutóbb például épp a No Man’s Sky élt ezzel a lehetőséggel), segítve, vagy épp akadályozva a játékost. Az 1979 Revolution esetében ez úgy néz ki, hogy amikor a közvetítő választás elé kerül, az opciók a nézők számára is megjelennek, és szavazhatnak, hogyan menjen tovább a történet. Mivel ez a játék egyik leghangsúlyosabb része, így a nézők szinte teljes egészében irányíthatják a cselekményt. A játékhoz kiadott videó remekül szemlélteti, miről van szó.

Aki rendszeresen streamel Mixeren, és már van egy törzsközönsége, annak mindenképp ajánlható ez a funkció, mert így még közelebb lehet kerülni a nézőkhöz, illetve meg lehet nézni, ki hogyan döntene bizonyos helyzetekben, és mindez hová vezet. Ez ráadásul nem is igényel nagy befektetést, mert a Digerati által kiadott kalandjáték mindössze 2,390 forintba kerül. Arra persze érdemes figyelni, hogy a játék PEGI 18 besorolású, vagyis a Mixer csatornát is érdemes 18+-ra állítani.