20 éves a Diablo
dreampage 2017. Jan. 05.

1996 decemberében indult világhódító útjára a Blizzard akció-RPG-je, a Diablo. A sorozat legutóbbi epizódja ebből az alkalomból kapta meg a 2.4.3-as frissítést, amely egy kis meglepetést is tartogat.

A Diablo III: Reaper of Souls – Ultimate Evil Edition, amely Xbox 360-ra és Xbox One-ra is elérhető, tegnap kapta meg a legújabb frissítést, amely a 2.4.3-as verziószámot mutatja. Az ilyenkor szokásos új tárgyak, balanszolások és bugfixek mellett egy komolyabb újdonság is bekerült a játékba: az ideiglenesen, kizárólag január folyamán elérhető The Darkening of Tristram esemény, amely a legelső Diablo játék világába visz vissza bennünket. (Teljes változáslista itt olvasható.)

Ahhoz, hogy megtaláljuk a retro külsejű barlangba vezető portált, először rejtélyes kultistákat kell legyőzni. Ha ez megvan, és átlépünk a portálon, a Diablo 1-ben találjuk magunkat, a Diablo III elemeiből felépítve, pixeles szűrővel és korhűen egyszerű animációkkal. Ez az extra világ tulajdonképpen az első játék egészét tartalmazza, mind a 16 pályát, és annak főellenségeit is.

Az esemény csak január végéig érhető el, úgyhogy akit érdekel, nem árt sietni vele. Akinek pedig még nincs meg a játék, annak vonzó ajánlat, hogy a Diablo III január 9-ig a Countdown akció részeként 67%-kal olcsóbban vehető meg. Csak ajánlani lehet, a mai napig az egyik legjobb játékról van szó.