4K és 60 fps lesz a Gears 5
dreampage 2018. Jun. 25.

A The Coalition nem aprózza el a következő Gears of War játék fejlesztését. Az ötödik számozott epizód minden módban 4K/60 fps-ben fut majd Xbox One X-en, Rod Fergusson ígérete szerint.

Nagyon látványos volt a 2016-ban megjelent Gears of War 4, de az új trilógiát útjára indító epizód még akkor készült, amikor nem volt Xbox One X, és a fejlesztők számára a PC is új területet jelentett. Később a játék kapott X támogatást, így a kampányban választhattunk, hogy 4K/30 fps, vagy 1080p/60 fps módban akarunk-e játszani, ami játékmenet szempontjából sem mindegy (a multiplayer mindig is 60 fps-sel futott).

A következő részben, a Gears 5-ben már nem kell választanunk: a játék minden módja, így a kampány is 4K/60 fps-ben fog futni a legerősebb konzolon, köszönhetően az Unreal Engine legújabb fejlesztéseinek, és a The Coalition tapasztalatának. Rod Fergusson, a stúdió vezetője a Wired magazinnak adott interjúban mondta a következőket:

„A célunk mindig a 60 fps, és azt gondoljuk – mindaz után, amit eddig tettünk, és amit a Gears 4-ből tanultunk, illetve az azóta történt további optimalizálás alapján –, hogy pontosan ezt fogjuk tenni, 60 fps-t 4K felbontás mellett. Ennek a generációnak az új technológiái egészen fantasztikusak.”

Ez pedig nagy szó, mert az eddig látottak alapján a Gears 5 (amelynek címe egyébként biztosan nem Gears of War 5 lesz) nem csak szebb, de nagyobb, nyitottabb és dinamikusabb is lesz a korábbi játékoknál, például teljesen új bevilágítást kapott, dinamikus időjárási körülményeket, új shadereket, effekteket, vagyis nagyjából mindent, amit a legfrissebb Unreal Engine tud. A címváltozás azért is indokolt Fergusson szerint, mert az új játékban sok újdonság lesz, kezdve a történettől a világ felépítésén át a játékmenetig. „A Gears 4-gyel bebizonyítottuk, hogy tudunk ízig-vérig Gears of War játékot csinálni. Most már kipróbálhatunk új és érdekes dolgokat, amiket korábban nem mertünk volna. A szilárd alapok megvannak, úgyhogy jöhet az innováció.”

A Gears 5-re mindazonáltal még kell várnunk egy kicsit, 2019 őszén jelenik meg Xbox One-ra.