A Beam mostantól Mixer
dreampage 2017. May. 25.

Nevet váltott, és új funkciókkal bővült a Microsoft saját streaming szolgáltatása. Amit eddig Beam néven ismertünk, az mostantól Mixer, és néhány egészen jó újdonságot kapott.

A mai nap legnagyobb bejelentése volt, hogy a Microsoft által tavaly év végén felvásárolt stream szolgáltatás nevet váltott: mostantól Mixer néven fut, de megtartotta az előd (a Beam) kinézetét és minden előnyét: a késés nélküli, valóban élő közvetítéseket, és az Xbox One integrációt, amivel egy gombnyomással közvetíthetünk a konzolról. Megmaradtak, sőt bővültek az interaktív lehetőségek is, így az alkotók még több funkcióval ruházhatják fel saját csatornáikat.

Néhány új funkció is megjelent a szolgáltatásban, ezek dióhéjban:

  • Kooperatív stream. A világon elsőként itt lehetséges egyszerre többen, akár négyen is streamelni ugyanazt a játékot, amit a nézők osztott képernyőn nézhetnek. Xbox One-on nagyon egyszerűen meghívhatók a barátok, akik egy gombnyomással csatlakozhatnak a közvetítéshez. Nézőként pedig ez azért jó, mert nem kell lapozni a csatornák között, egy helyen nézhetjük négy játékos tevékenységét.
  • Channel One. Egy új csatorna Mixeren, ami a nap 24 órájában aktív, és folyamatos műsort biztosít, legyenek azok élő események, megjelenés-partik, új játékok videói, tippek és trükkök, e-sport bejelentkezések és közvetítések, és sok más.
  • Dedikált Mixer lap Xbox One-on. Egyelőre csak az Insider program résztvevői, később azonban mindenki számára megjelenik az új Mixer lap az Xbox One Dashboardon, ahol egy helyen válogathatunk az aktív és a legjobb közvetítések között. Így könnyű lesz megtalálni a kiemelt csatornákat és a legnépszerűbb játékokat.
  • Mixer Create béta iOS és Android telefonokra. Az új alkalmazással a telefonunkról is streamelhetünk – egyelőre csak saját magunkat, később viszont telefonos játékokat is, illetve közösen lehet majd streamelni Xbox One és PC játékosokkal együtt.

A nagy átváltozás alkalmából magyar idő szerint ma este a Mixer élő műsort ad, amiben megismerhetjük a szolgáltatás újdonságait, lesznek videojáték bajnokságok (például Forza Motorsport 6, Rocket League, Overcooked, For Honor stb.), beszélgetések és sok más. A műsor végét egy világújdonság zárja: itteni idő szerint reggel 6-kor interaktív tűzijáték veszi kezdetét, amit a Mixer nézői az oldalon lévő gombokkal befolyásolhatnak.

További érdekesség még, hogy az idei E3-as Microsoft konferenciát Mixeren 4K-ban lehet majd nézni, Xbox One S konzolon is, így aki rendelkezik 4K tévével (és megfelelő internettel), az maximális minőségben nézheti meg elsőként a Project Scorpio játékokat is.

A streaming szolgáltatás az eddigi cím helyett mától a https://mixer.com oldalon érhető el. Az Xbox One és a Windows 10 játékosok számára semmi nem változott, a megszokott módon lehet közvetíteni, újra regisztrálni sem kell – Microsoft fiókkal ugyanúgy be lehet jelentkezni, mint eddig.