A Bethesda csatlakozik az Xbox csapathoz
dreampage 2020. Sep. 21.

A Microsoft mai bejelentése szerint megvette a ZeniMax Media-t, a Bethesda Softworks anyacégét. Ezzel az Elder Scrolls, DOOM, Quake, Wolfenstein, Fallout és sok más sorozat alkotói mind az Xbox csapat kötelékébe kerültek.

A Microsoft a mai napon bejelentette, hogy felvásárolja a ZeniMax Media vállalatot, amely a Bethesda Softworks anyacége és tulajdonosa. A Bethesda a világ egyik legnagyobb, független játékkiadója és fejlesztője, 2300 ember munkáltatója. Olyan csapatok tartoznak hozzá, mint a Bethesda Game Studios, id Software, ZeniMax Online Studios, Arkane, MachineGames, Tango Gameworks, Alpha Dog, és a Roundhouse Studios.

Az Xbox és a Bethesda együttműködése már régóta szoros, kezdve az eredeti Xboxra megjelent The Elder Scrolls III: Morrowindtől, amely a cég első konzolos játéka volt. A két vállalat most úgy gondolta, hogy mivel víziójuk a videojátékok jövőjéről sokban hasonlít, ideje egyesíteni az erejüket. A Bethesda ugyancsak az Xbox Game Pass első támogatói között volt, a mostani felvásárlás pedig azt is jelenti, hogy a kiadó legtöbb játéka Game Pass-ba is bekerül, konzolon és PC-n is. Különösen ígéretesnek tűnik a stúdiók jövőbeni felhozatala (melyek közül a legtöbbet még be sem jelentették), köztük a Starfield, a legújabb sci-fi kalandjáték, amely Xboxra és PC-re érkezik.

A Bethesdához tartozó csapatok munkája a jövőben tovább folytatódik, az ígéretek szerint továbbra is változatos, kreatív élmények, új játéksorozatok, új történetek várhatók tőlük, most már a Microsoft anyagi és technológiai támogatásával.

Mindez pedig jól kiegészíti a Microsoft és az Xbox csapat eddigi stratégiáját, az új stúdiókat és fejlesztéseket, illetve a felkészülést az Xbox Series X|S generációra. Ebben a stratégiában hatalmas lépést jelent egy ekkora vállalat felvásárlása, úgyhogy a jövőben még több tartalmas Game Pass játékot, új fejlesztést és új franchise-okat üdvözölhetünk az Xbox család legújabb tagjától.

[Forrás: Xbox Wire]