A Bethesda mostantól az Xbox része
dreampage 2021. Mar. 09.

Phil Spencer, az Xbox üzletág vezetője blogbejegyzésben jelentette be, hogy lezárult a Zenimax Media felvásárlása, ezzel pedig mostantól a Bethesda hivatalosan is az Xbox csapat részévé vált.

Az alábbiakban a Phil Spencer által írt szöveg magyar fordítása olvasható.

Izgalmas nap ez az Xbox számára. Ma hivatalosan is befejeződött a ZeniMax Media felvásárlása, amely a Bethesda Softworks anyavállalata. Megtiszteltetés körünkben üdvözölni ezt a nyolc, hihetetlenül tehetséges csapatot – Bethesda Game Studios, id Software, ZeniMax Online Studios, Arkane, MachineGames, Tango Gameworks, Alpha Dog és Roundhouse Studios – és szenvedélyes rajongóikat a világ minden tájáról. Most, hogy minden hivatalos, megkezdhetjük a munkát, hogy még több játékot készítsünk mindenki számára. Minden lépés során, ami ehhez a pillanathoz vezetett, inspirált és motivált a Bethesda embereinek kreativitása, szaktudása és a közösség iránti elkötelezettsége. Az a célunk, hogy ezeknek a csapatoknak a legjobb körülményeket biztosítsuk ahhoz, hogy a legjobbjukat nyújtsák, és hogy tanuljunk tőlük, hogy az Xboxot minden játékos számára inkluzív platformmá alakítsuk.

Ez a következő lépés egy iparági vezető belsős stúdiórendszer felépítéséhez, ami elkötelezettségünk az Xbox közösség felé. A Bethesda kreatív csapataival a játékosok biztosak lehetnek benne, hogy az Xbox konzolok, a PC és a Game Pass lesz a legjobb hely az új Bethesda játékok számára, beleértve néhány új játékot a jövőben, melyek exkluzívak lesznek az Xbox és PC játékosok részére.

Ahogy azt korábban mondtuk, létfontosságú, hogy a Bethesda a megszokott módon folytathassa munkáját. Megadjuk a lehetőséget a kreatív csapatoknak, hogy még több játékost érjenek el világszerte, és hogy a jövőbeni Bethesda játékok legyenek a legnagyobbak és legnépszerűbbek a cég történetében. Az Xbox és a Bethesda régóta osztozik a videojátékok közös víziójában. A Bethesda rajongóként és alkotóként is felismerte az Xbox Game Pass-ban rejlő potenciált.

Ugyancsak szeretnénk megemlékezni jó barátom, Robert A. Altman, a ZeniMax Media alapítójának életéről. Robert erősen hitt a játékok erejében, és megtiszteltetés számunkra, hogy együtt folytathatjuk a munkát azzal a csapattal, melyet ő épített sok-sok éven keresztül. Hiányozni fog a vele való közös munka, de tudom, hogy szelleme tovább él mindabban, amit alkotunk, és ez motivál, hogy ezt az együttműködést olyan szintre emeljük, amit ő elképzelt.

Köszönetet mondunk minden játékosnak, aki csatlakozik hozzánk ezen a hihetetlen utazáson, és a több millió Bethesda rajongónak a világ minden táján. Most, hogy egy csapat vagyunk, együtt dolgozhatunk az előttünk álló jövőn. Az év további részében még több információt osztunk meg arról, mi várható. Addig is, hogy emlékezetesebbé tegyük ezt a pillanatot, további Bethesda játékokat adunk hozzá az Xbox Game Pass kínálatához ezen a héten. További részletek hamarosan!

Phil Spencer

[Forrás: Xbox Wire]