A Warframe jövője
dreampage 2018. Jul. 16.

A múlt héten lezajlott a 2018-as TennoCon rendezvény, ahol a Digital Extremes bemutatta a Warframe következő két nagy frissítését. A játék rajongói pakolhatnak, hamarosan indulnak a Vénuszra, majd annak légkörébe.

A helyszínen több, mint kétezer, online pedig több, mint négyszázezer nézője volt annak a 32 perces előadásnak, amit a Digital Extremes prezentált az idei TennoCon rendezvényen. A főszerepben természetesen az ingyenes Warframe, és annak két legújabb kiegészítője volt. Az elmúlt évek során döbbenetes mennyiségű – és minőségű – tartalom került a játékba, tulajdonképpen követni is nehéz az online sci-fi kaland növekedését. Hamarosan újabb tájakra juthatnak el a Tennók, az idei őszi frissítés fókuszában ugyanis a terraformált Vénusz bolygó szabadon bejárható területe áll.

A Warframe a következőket kapja meg a jövőben:

  • Fortuna (2018 ősz): Egy neonfényes sci-fi alvilág a Vénusz felszíne alatt, a Solaris United otthona. Itt a Corpus elnyomás ellen harcolhatunk, és persze felmehetünk a felszínre is, ahol óriási robotok, soha nem látott élőlények és még több küldetés vár ránk. K-Drive (egyfajta légdeszka) segítségével lehet gyorsan közlekedni a felszínen. Az új helyszín mellé persze további fegyverek és fejlesztési lehetőségek társulnak.
  • Codename Railjack (2019): A Fortuna frissítés után a Vénusz felszínéről irány annak légköre. Ebben a kiegészítőben egy hatalmas űrhajó szerepel, aminek vezetéséhez több főre van szükség. Mindenkinek megvan a maga szerepe, és csak szoros együttműködéssel lehet hatékonyan harcolni. 4 játékos üzemeltetheti a hajót, amivel a bolygó felszínéről egyesen a világűr határáig lehet szállni, és ellenséges űrhajókat lehet megtámadni vagy megszállni.

A teljes, 32 perces bemutató megnézhető alább.

A Fortuna és a Codename Railjack frissítések is ingyenesek lesznek, ahogy az egész Warframe is az, persze játékon belüli mikrotranzakciókkal megtámogatva. Xbox One-on továbbra is ez az egyik legnépszerűbb free-to-play cím, úgyhogy játékostársakban (és ellenfelekben) biztosan nem lesz hiány a Vénuszon sem.