Age of Empires: Definitive Edition live stream
dreampage 2018. Feb. 19.

Holnap jelenik meg a Microsoft legendás RTS-ének felújított kiadása, aminek alkalmából ma este élő adást nézhetünk a játékról. Aki nem tud aludni, annak adott a tökéletes esti program.

Húsz év után visszatér az eredeti Age of Empires. A Definitive Edition alcímű új kiadás megőrzi az 1998-as változat játékmenetét, de a grafika és az animációk fel lettek újítva, 4K felbontást támogat, a multiplayer Xbox Live-on fut, és minden hivatalosan kiadott tartalmat magában foglal. Ezen kívül a soundtrack is teljes felújításon esett át, és jobban szól, mint valaha. Ha valakinek a 40+ órás kampány, a 8 fős multiplayer és az új játékmódok ígérete nem lenne elég, saját küldetéseket is létrehozhat a Scenario Editorral, amiket aztán Xbox Live-on meg is lehet osztani.

A megjelenés február 20-án esedékes, ebből az alkalomból ma élő adással jelentkezik a Microsoft, amely magyar idő szerint 23:00 órakor kezdődik. A műsorvezető Kate Yeager lesz, a műsorban felbukkan Adam Isgreen (Microsoft Studios), Bert Beeckman (Forgotten Empires), és jó néhány más vendég az Age of Empires sorozat múltjából és jelenéből.

Hol lehet élőben nézni?

Az Age of Empires Mixer csatornáján, vagy közvetlenül itt:

Február 20-án indul tehát a felújított AoE kaland, a játék addig is előrendelhető az Áruházból 6,900 forintért. Készül egyébként az Age of Empires II és az Age of Empires III felújított változata is, illetve a Microsoft az Age of Empires IV-et is bejelentette nemrég. Xbox One változat(ok)ról egyelőre nincs információ.