Ancestors Legacy: Konzol exkluzív, natív 4K
dreampage 2018. Feb. 07.

Néhány hónapon belül megjelenik a Destructive Creations középkori RTS játéka, az Ancestors Legacy. A játékról most új részletek derültek ki, köszönhetően egy interjúnak.

Idén tavasszal különleges játék megjelenésére számíthatnak az Xbox One játékosok. A lengyel Destructive Creations harmadik játéka egy középkori, történelmi események által ihletett stratégiai játék. Producere Tomek Gop, aki korábban a CD Projekt RED-nél és a Techlandnél is dolgozott. A készülő új RTS címe Ancestors Legacy, a most napvilágra került információk alapján pedig van miért bizakodnunk vele kapcsolatban.

Gop a Wccftech-nek adott interjút, amelyből több részlet is kiderült a játékot, és az Xbox One változatát illetően.

  • A kampány összesen 40 küldetésből áll majd, ami 30-40 órás játékidőt jelent. Mivel a kampány több nemzetre oszlik, nem biztos, hogy mind a játékban lesz megjelenéskor, de minden további tartalom ingyenes lesz.
  • A konzolos irányításon a fejlesztés eleje óta dolgoznak, úgyhogy valószínűleg egy jól átgondolt rendszert kapunk Xbox kontrollerre szabva.
  • Teljes körű Xbox One X támogatást kapunk: a játék már natív 4K felbontásban fut, de választható lesz magasabb képfrissítés vagy részletesebb grafikus beállítás is.
  • Az Ancestors Legacy konzolon csak Xbox One-on lesz elérhető. A fejlesztők csak két platformra tudnak dolgozni, a PC mellett pedig a Microsoft konzolja volt a logikus – és könnyebb – választás.
  • Lesz cross-play támogatás is: amikor a játék megérkezik a Windows 10 Áruházba, az Xbox One és PC játékosok egymással is játszhatnak majd. A Steam verzióval viszont nem lesz ilyen lehetőség.

A fejlesztők külön hangsúlyozzák, hogy a konzolos változat semmiben sem fog eltérni a PC-s társától. Ez egy olyan projekt, amit a kezdetektől két platformra álmodtak meg, így az Ancestors Legacy a Halo Wars sorozat után egy újabb olyan RTS lehet, ami konzolon is népszerű lesz.

A játék témája egyébként is érdekes, és nem agyonhasznált. A X-XII. századi Európában járunk, és négy nemzetség (vikingek, angolszászok, germánok és szlávok) szemszögéből portyázhatunk a kampányban. A küldetések többségét valós történelmi események ihlették, az Unreal Engine 4 motornak köszönhetően pedig akár egészen közelről is látványos akciókban lehet részünk.

Az Ancestors Legacy május 22-én jelenik meg Xbox One-ra.