Apple TV app érkezik Xbox konzolokra
dreampage 2020. Nov. 03.

A Microsoft és az Apple hivatalosan is megerősítette, hogy november 10-én minden Xbox konzolra elérhetővé válik az Apple TV alkalmazás, ezzel pedig új szórakozási lehetőségek nyílnak meg az új generáció kezdetén.

A játékok mellett az Xbox One és Xbox Series X|S konzolokon számos szórakoztató alkalmazás érhető el, amikkel filmeket, videókat vagy zenéket élvezhetünk egyenesen a tévék képernyőjén. Ilyen streaming szolgáltatás például a Netflix, a YouTube, a Twitch, a Spotify vagy az Amazon Prime Video, amelyeknek mind van hivatalos alkalmazása Xboxon. A következő generációs konzolok természetesen minden appot ugyanúgy futtatnak, mint ahogy azt Xbox One-on megszoktuk. Ezekhez pedig a jövő héten újabb szolgáltatás csatlakozik, az Apple TV.

November 10-én, amikor az új Xbox Series X és Xbox Series S konzolok megjelennek, elérhetővé válik az Apple saját előfizetéses szolgáltatása is. Magyarországon 7 napos ingyenes próba keretében próbálható ki, utána 1890 forintos havidíjjal férhetünk hozzá az Apple által kínált tartalmakhoz.

Az Apple TV app több ezer sorozathoz és filmhez kínál hozzáférést mind az Apple TV és az Apple TV+ csatornán, böngészhetők az új és népszerű filmek, valamint személyre szabott ajánlásokat is kaphatunk. Az Apple TV+ a vállalat saját gyártású filmjeit és sorozatait tartalmazza. Így olyan népszerű műsorokat nézhetünk, mint a Mythic Quest: Raven’s Banquet, Ted Lasso, The Morning Show, See, Servant és Tehran. De ugyancsak az Apple platformján debütált Tom Hanks legújabb világháborús filmje, a Greyhound, 2021-ben pedig itt lesz látható az elképesztően látványos sci-fi sorozat, as Isaac Asimov regényei alapján készült Alapítvány is.

Az alkalmazáson belül elő lehet fizetni több csatornára is, mint például a Showtime, a CBS All Access vagy az AMC+. (Hogy Magyarországon ezek közül mennyi lesz elérhető, egyelőre nem tudni.) Aki pedig már rendelkezik Apple fiókkal, és vásárolt már korábban, annak minden filmje és műsora azonnal elérhető lesz az appon belül is.

Az újgenerációs konzolokon ráadásul ezek a műsorok is szebbek lehetnek. Az Xbox Series X|S konzolok támogatják a Dolby Vision és Dolby Atmos technológiákat, amiket majd az Apple TV alkalmazással is kihasználhatunk.

November 10-én tehát az új konzolokkal együtt egy új szolgáltatáshoz is megnyílik a hozzáférés az Xbox platformon keresztül. Aki további információkra kíváncsi, a https://tv.apple.com/hu oldalon ismerheti meg az Apple TV-t, és itt regisztrálhat is.