Április végén jön az R-Type Final 2
dreampage 2021. Feb. 15.

Csaknem két évtized után tér vissza az egyik leghíresebb lövöldözős játéksorozat. Az R-Type Final 2 bombasztikus grafikával és dinamikus játékmenettel kelti új életre minden idők egyik legnépszerűbb szériáját, április 30-tól Xboxon is.

1987-ben a japán játéktermekben debütált az R-Type, amely az örökzöld 2D-s lövöldözős (shoot ’em up vagy shmup) kategória egyik legendájává vált azóta. A sorozat számtalan folytatást és mellékszálat megélt, az utolsó fővonalbeli kiadás a 2003-as R-Type Final volt. Címéhez hűen a játék sokáig valóban az utolsó epizódnak nézett ki, a Granzella csapatának köszönhetően azonban hamarosan folytatódik a kaland. Xbox konzolokra is érkezik az R-Type Final 2.

A játék az előző rész eseményeit folytatja, bár ez nem az a műfaj, ahol a történet lenne a legfontosabb. A lényeg, hogy újra be kell pattannunk az R-Type vadászgépeink pilótafülkéjébe, hogy leszámoljunk az ellenséges Bydo sereggel. Ehhez új és klasszikus fegyvereket, felszereléseket, és pusztító Delta eszközöket vethetünk be. A kihívás dinamikusan változik, az elpusztított Bydo egységekből újabbak bújhatnak elő, a mindent elborító romlás pedig akció közben is megváltoztathatja egy-egy pálya felépítését.

A leglátványosabb fejlődést talán a grafikán láthatjuk. A viszonylag hosszú ideje fejlesztés alatt álló R-Type Final 2 aprólékosan kidolgozott, több szinten fejleszthető űrhajókat, elképesztő robbanásokat és más effekteket vonultat fel, mindezt 4K felbontás mellett. A játék támogatja az Intelligens Játékletöltés funkciót is, úgyhogy akár Xbox One, akár Xbox Series X|S konzolokon töltjük le, a lehető legjobb változatot kapjuk majd, a „next-gen” változatért nem kell külön fizetni.

Az R-Type Final 2 a hivatalos bejelentés szerint 2021. április 30-án érkezik Xbox One-ra és Xbox Series X|S-re. Modern grafikája, játékmenete és rendszerei pedig remélhetőleg új életet lehelnek nem csak ebbe a sorozatba, hanem a klasszikus lövöldözős játékok műfajába is.