Aragami: Shadow Edition bejelentés
dreampage 2018. May. 07.

A Lince Works 2016-os lopakodós játéka végső kiadást kap, amely az alapjáték mellett minden extrát is tartalmaz, és hamarosan Xbox One-ra is megjelenik. Lehet készülni a csendes gyilkolásra.

Kevés manapság a színtiszta lopakodós játék, ahol tényleg úgy kell előrehaladni és teljesíteni a feladatokat, hogy az őrök nem vehetnek észre. A spanyol Lince Works 2016-ban megjelent játéka épp ilyen. A jó hír, hogy érkezik az Aragami: Shadow Edition, a játék legszebb, legjobb, legtartalmasabb változata, amely a két évvel ezelőtti kiadással ellentétben már Xbox One-ra is megjelenik.

Egy árnyék lényt, afféle nindzsa-szellemet, a címszereplő Aragamit irányítjuk a játék során, akit Yamiko, egy raboskodó lány hív életre. Egy elnyomó sereg foglalta el az országot, amit nekünk kell megállítanunk, és helyrehoznunk a dolgokat – hogy pontosan hogyan és miért, az a történet elején még nem egyértelmű. Játékmenet szempontjából egyszerűbb a feladat: az árnyékvilág manipulálásával lopakodni, lesből rajtaütni az ellenségen, begyűjteni fontos információkat, titkos tekercseket, és persze kivégezni a hadsereg tábornokait.

Ez tényleg egy lopakodós játék, más lehetőségünk ugyanis nincs: az ellenfelek egyetlen támadása is halálos, vagyis ha észrevesznek, elbuktunk. Ugyanígy például vízbe sem eshetünk – élőhalottak volnánk, vagy mi. Szóval mindenképp türelemre, taktikára, ravaszságra és különleges képességeinkre kell hagyatkozni az eredmény érdekében.

Az új Shadow Edition számos hibajavítást tartalmaz az alapjátékhoz, illetve azon kívül a Nightfall című kiegészítőt, és egy bónusz Assassin’s Mask DLC-t is. Lesz benne cross-platform kooperatív mód, amivel az Xbox One és PC tulajok együtt játszhatnak. A készítők szerint ez lesz a legcsiszoltabb verzió.

Pontos megjelenési dátum még nincs, a játék „hamarosan” megjelenik Xbox One-ra, valószínűleg még a nyár folyamán. Várjuk szeretettel!