Asdivine Hearts – Körökre osztott kaland
dreampage 2018. Jul. 09.

Az Exe-Create és a Kemco új szerepjátéka a 16 bites konzolgeneráció nosztalgiáját hozza el Xbox One-ra, egy körökre osztott JRPG keretében. Indul a harc Asdivine megmentéséért.

Azért az milyen már, hogy megáll előttünk egy kövér macska, kijelenti, hogy ő a fény istene, és vele kell mennünk megmenteni a világot? Hőseink, Zack és Stella mindenesetre nem azt mondják, hogy „nézd már, egy beszélő macska”, hanem teljesen komolyan felkerekednek, mert ebben a világban tényleg nagy a baj. A sötétség befolyása egyre nő, ezt pedig nem lehet másképp megakadályozni, mint jófajta, körökre osztott harcokkal.

A japán Exe-Create fejlesztése, az Asdivine Hearts ezt a történetet önti retró, a 8- és 16 bites konzolgenerációkat idéző látványvilágba. Egy teljesen hagyományos JRPG-ről van tehát szó, korabeli, de igényesen megrajzolt és animált karakterekkel és szörnyekkel, rengeteg mellékküldetéssel, egy harci arénával, kiásható kincsekkel, és a végtelenségig fejleszthető karakterekkel. A játék nincs híján tartalomnak, a kampány körülbelül 20 óra játékidőt kínál, bejárható szigetekkel, városokkal és sok-sok barlanggal. Bár a játék eredetileg mobil platformokon debütált, az Xbox One verzióban nincs mikrotranzakció, minden fegyver és tárgy a játékon belül nyitható meg.

Újabb japán rétegjátékkal gazdagodott tehát az Xbox One kínálata, remélhetőleg a Kemco további szerepjátékokat is elhoz a nyugati piacokra. Az Asdivine Hearts a retrókedvelő játékosoknak szól elsősorban, de mindenkinek jól jöhet egy kis múltidézés. A játék ráadásul Xbox Play Anywhere, vagyis elég egyszer megvenni, Xbox One-on és Windows 10 PC-n is játszhatunk vele. 5,200 forintért tölthető az Áruházból az alig 260 MB-os kaland.