Assassin’s Creed Odyssey – Athéni túra
dreampage 2018. Aug. 15.

Érkezett két új videó a Ubisoft nyílt világú szerepjátékából, amely bemutatja, mennyire szép, korhű és változatos hely lesz az Assassin’s Creed Odyssey legnagyobb városa, az ókori Athén. Látványos játékra számíthatunk, ami még az istenek tetszését is elnyerheti.

A tavalyi év egyik legszebb (és nem mellesleg egyik legjobb) játéka volt az Assassin’s Creed Origins, a francia kiadó pedig, úgy néz ki, idén is folytatni szándékozik a hagyományt. A soron következő kaland az Assassin’s Creed Odyssey, amely az ókori Görögországba visz, hogy ott egy spártai katona bőrébe bújva keveredjünk bele a görög konfliktusba.

Több fejlesztői napló és játékmenet-videó után most a játék fővárosáról, Athénról kaptunk bemutatót. Az első, rövidebb videóban sorra megnézhetjük a város főbb kerületeit és grandiózus nevezetességeit. A tavalyi epizódhoz hasonlóan ez is egy élő, pezsgő világ lesz, ha lehet, még több apró részlettel. Az Odyssey fejlesztésében történészek is közreműködtek, hogy az ókori világ tényleg úgy jelenjen meg, ahogy azt a mai tudásunk alapján ismerjük.

A második, nyolcperces kisfilmben a fejlesztők beszélnek arról, milyen érzés volt Athénba utazni, és mennyi munkával járt ilyen aprólékosan kidolgozni a várost, ami egyébként az egész játék legnagyobbja. Úgy tűnik, ez tényleg egy nagyszabású Odüsszeia lesz.

Az Assassin’s Creed Odyssey 2018. október 5-én jelenik meg Xbox One-ra. Az Áruházból háromféle változatban rendelhető elő, a legdrágább Ultimate Edition-t már október 2-án el lehet kezdeni. A játék adatlapja az alábbi linken érhető el.