Away: Journey to the Unexpected bejelentés
dreampage 2018. Dec. 12.

Színes csavar az FPS műfajban. Belső nézetű kalandjáték a 90-es évek anime stílusában, két francia fejlesztő jóvoltából. Februárban érkezik az Away Xbox One-ra.

Aurélien Regard, az Away: Journey to the Unexpected fejlesztője elgondolkodott, miért olyan erőszakosak a belső nézetű játékok. Szerencsére nem kizárólag gondolkodással töltötte az időt, hanem alkotott egy játékot, ami, ha nem is szakít teljesen ezzel a koncepcióval, jóval barátságosabb köntösbe helyezi azt.

A játék főszereplője nem akcióhős, és nem kalandor – egy egyszerű srác, aki mindenféle kalamajkába keveredik, éppen ezért barátokra lesz szüksége, akik jobban helyt állnak a szorult helyzetekben. Az Away éppen ezért játékmenetben is újít: nem csupán egy karaktert, hanem szinte mindenkit irányíthatunk, akivel összefutunk, és mellénk szegődik. Az eredmény egy könnyed hangulatú, szórakoztató belső nézetű kalandjáték, ahol nem szörnyek vagy démonok, hanem rajzfilmfigurák támadnak tánk.

Az indie produkció technikai határai miatt ez egy 2.5D-s játék, vagyis a régi-régi klasszikusokhoz hasonlóan síkbeli ellenfelek szaladgálnak a térben. A 90-es évek animéire jellemző grafikai stílus miatt ez viszont még jól is áll neki.

Az Away: Journey to the Unexpected készül már egy ideje, most viszont pontos megjelenési dátumot kaptunk hozzá: 2019. február 8-án érkezik Xbox One-ra. A jövő év elejének egyik érdekes, színes, jó hangulatú darabja lehet, meglátjuk, így lesz-e. Addig is lehet bekarikázni a dátumot.