Az Elite méretei
dreampage 2016. Oct. 17.

Kezdjük egy kis érdekességgel a hetet. Az egyik lelkes pilóta látványos videót csinált az Elite Dangerous űrhajóinak méretarányairól, ami jól szemlélteti, valójában mekkora járművekkel is repkedünk a világűrben.

Az Elite Dangerous méretei valójában ésszel felfoghatatlanok (ne feledjük, a Tejútrendszer 1:1 méretarányú modellje van benne, 400 milliárd nem véletlenszerűen generált, hanem fixen meglévő naprendszerrel), de az egy fokkal könnyebben érthető, mekkora űrhajók vannak a játékban. Amiket mi olcsó kis játékszernek gondolunk, azok is igen komoly járművek. Az alábbi videó kiválóan szemlélteti ezt, odatéve az emberi pilótát minden űrhajó mellé viszonyítási alapként.

A videó további érdekessége, hogy szerepel benne a hamarosan érkező 2.2-es frissítés új űrhajója, a Beluga, ami a játékban vezethető eddigi legnagyobb méretű hajó lesz. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne lennének még nála is sokkal nagyobb, ember építette objektumok a galaxisban.

Szóval ekkora méretekkel dolgozunk az Elite Dangerous világában. A 2.2-es frissítésnek egyébként még nincs végleges megjelenési dátuma, a rengeteg újdonságot felvonultató új csomag jelenleg béta fázisban leledzik PC-n. A fejlesztők szerint „heteken belül” számíthatunk rá, legjobb esetben már a jövő héten.