Az X vágányra szerelvény érkezik
dreampage 2018. Mar. 05.

A vágány mellett kérem, vigyázzanak. Xbox One-ra eddig még nem volt igazi vonatszimulátor, most pénteken azonban végre megérkezik a Dovetail Games új – és régóta várt – játéka, a Train Sim World.

A Dovetail Games, amelynek Euro Fishing játéka meglehetősen népszerű, ezúttal új hobbit ad a kezünkbe. Jön a Train Sim World: Founders Edition, úgyhogy lehet csomagolni a horgász felszerelést, mert vonatra szállunk. A játék most pénteken jelenik meg, konzolon kizárólag Xbox One-ra, és már előrendelhető az Áruházból, igen jó áron.

A Founders Edition a szerteágazó vasúti szimulátor Great Western Express tartalmával indít. Három, teljes egészében kidolgozott vonatot vezethetünk Nagy-Britannia vonalain. Többféle játékmódot kapunk, vezethetünk teljesen szabadon, de sokkal érdekesebb az a mód, ahol valódi menetrend szerint kell közlekedni, utasokat szállítani, figyelve a jelzéseket, alkalmazkodva az időjáráshoz és az esetleges vészhelyzetekhez is. A játék kimondottan részletes és élethű, a fejlesztők sok időt töltöttek azzal, hogy Xbox kontrollerre szabják az irányítást, és az Xbox One platformhoz igazítsák a grafikát, a fizikát, a bevilágítást, ahogy azt hosszú írásukban is részletezik.

Maga a Founders Edition csak az induló csomag, akik ezt megveszik, azok később ingyen kapnak további tartalmakat, vonatokat, országokat és új küldetéseket, megbízásokat. A Train Sim World-höz PC-n kismillió kiegészítő létezik, számíthatunk rá, hogy később Xbox One-on is belekóstolhatunk a teherszállítás, vagy épp a csúcsmodern vasutak örömeibe.

Megjelenés március 9-én, kizárólag Xbox One-ra. A játék már előrendelhető 5,990 forintért, ami mindössze néhány vonatjegy ára, úgyhogy akit érdekel ez a világ, hamarosan útra kelhet. Előrendelni az alábbi linken, vagy Xbox One konzolon a Store-ban lehet.