Battlefield 2042 bejelentés és előrendelés
dreampage 2021. Jun. 09.

Idén ősszel visszatér a Battlefield sorozat, méghozzá egy kizárólag online multiplayert tartalmazó, 128 fős csatákkal csábító, futurisztikus epizóddal. A Battlefield 2042 már előrendelhető Xbox One-ra és Xbox Series X|S-re az Áruházban.

A DICE és az Electronic Arts idén ősszel megpróbálják új szintre emelni a Battlefield sorozat nyújtotta online multiplayer élményét. A frissen bejelentett Battlefield 2042 a közeli jövőben játszódik, egy olyan, politikailag forrongó világban, ahol az Egyesült Államok és Oroszország feszülnek egymásnak, háborúval fenyegetve a világot. A két nagyhatalom peremháborúi számtalan veteránt, úgynevezett Specialistát termeltek ki, ezeket a különleges képességű katonákat vezethetjük mi is harcba.

A Battlefield 2042 nem tartalmaz egyjátékos kampányt, kizárólag online multiplayer módja van, amely Xbox Series X|S-en 128, Xbox One-on 64 főt támogat. A hatalmas játékosszámhoz hasonlóan nagy térképek járnak, összesen hét nagyszabású helyszínen eshetnek egymásnak a csapatok a Conquest, illetve a Breakthrough játékmódok új változataiban. Rengeteg, szabadon testre szabható fegyver, futurisztikus felszerelés és egyedi képesség áll rendelkezésre, olyan újdonságokkal, mint például robotkutyák, csáklyavető és szárnyas ruha. A dinamikus játéktereket extrém időjárási elemek, tornádók és homokviharok tépázzák meccs közben.

A játék háromféle változatban kapható. Az alap kiszerelés mellett Gold és Ultimate változatok is előrendelhetők, többféle digitális extrával. A Battlefield 2042 egyébként szolgáltatásszerűen működik majd, ingyenes tartalmi frissítésekkel, és három hónapos „évadokkal”, amikhez Battle Pass is vásárolható lesz majd.

A jövő virtuális harcosai már előrendelhetik a Battlefield 2042-t Xbox One-ra és Xbox Series X|S-re a Microsoft Store-ból. A játék 2021. október 21-én jelenik meg.