Battlefield V leleplezés
dreampage 2018. May. 23.

A DICE ezekben a percekben mutatta be a Battlefield sorozat legújabb epizódját. Irány a II. világháború, olyan formában, ahogyan még biztosan nem tettük.

Komoly várakozás előzte meg a Battlefield V (5) bemutatóját, amelyről eddig csak annyit lehetett biztosan tudni, hogy idén jelenik meg, és hosszú idő után visszaviszi a sorozatot a II. világháborúba. Nem is kellett csalódnunk, a svéd DICE élő bemutatójában sok részletet kaptunk a játékmenetről, a fegyverekről, játékmódokról, és az első gameplay trailert is megnézhettük.

A Battlefield V tehát az emberiség történetének legnagyobb konfliktusát dolgozza fel, eddig nem látott formában. A helyszínek, járművek és fegyverek mind korhűek, de katonáinkat soha nem látott módon és részletességgel testre szabhatjuk, valamint teljesen megújul a mozgás, a figurák animációja, lendülete, fizikája, a rombolhatóság, és sok egyéb apró játékmeneti elem. Visszatérnek klasszikus játékmódok, de kapunk újakat is, a virtuális háború pedig ingyenes kiegészítőkkel zajlik jóval a megjelenés után is.

Ami a Battlefield V-ről kiderült az előadás során:

  • Visszatér a Single-player War Stories. Nem maradunk egyjátékos kampány nélkül, a Battlefield V-ben is különálló történeteket játszhatunk végig a világ minden táján, Európában és Észak-Afrikában, több olyan helyszínen is, ahol videojátékok még nem igazán jártak. Minden történetnek saját főszereplője és cselekménye lesz.
  • Négyfős kooperatív mód. Lehetőség lesz így is játszani, saját, testre szabott karaktereinkkel.
  • Teljesen új fizika. A karakterek animációja megújult, új mozgásokat is kapunk, például akár még háton kúszva is harcolhatunk. A katonák animációja, a „rongybaba fizika” teljesen megújult, mozgás közben pedig hatással lesznek ránk a körülmények, a felrobbanó gránátok és bombák lökéshulláma például ellöki a játékosokat. Még a csapattársak gyógyítása sem egygombos folyamat, rendesen oda kell menni, le kell hajolni, és el kell látni a sebesüléseket, vagyis jóval taktikusabb játékmenetre számíthatunk, mint korábban.
  • Erődítmények. Multiplayerben nemcsak teljesen lerombolhatók a pályák, de építkezni is lehet. A bombatölcsérekbe például géppuskákat telepíthetünk, a romokból barikádokat emelhetünk. Minden játékosnál lesz egy szerszámosláda, ezzel alakíthat ki lőállásokat.
  • Grand Operations. A Battlefield 1 Operations módjának kibővítése, jóval nagyobb csatákkal, amik egymás után több pályán zajlanak majd.
  • Élő szolgáltatás. A Battlefield V-höz minden DLC ingyenes lesz. A megjelenés után a multiplayer virtuális háborúvá alakul, amihez rendszeresen érkeznek a kiegészítők, és néhány havonta a világháború más-más fejezetébe utazhatunk általuk. A DICE nagyon hosszan tartó élményt ígér.

De nemcsak azt tudtuk meg, nagyjából mi lesz a Battlefield V-ben, hanem azt is, hogy mi nem lesz benne:

  • Nem lesz Premium Pass. A játék mellé semmi mást nem kell megvenni, mindenkinek minden további DLC ingyen lesz. Így a játékosbázis együtt marad, és mindenki minden pályán játszhat.
  • Nem lesznek loot boxok. Pénzzel semmilyen extrát nem lehet feloldani a Battlefield V-ben, minden extra jármű, fegyver és kozmetikai elem (ruhák, skinek, arcfestések stb.) normál játék útján lesz megnyitható.

A Battlefield V október 19-én jelenik meg Xbox One-ra, Xbox One X támogatással. Az előrendelők korai hozzáférést kapnak a nyílt bétához, amiről további részletek egyelőre nem ismertek. A játék kétféle változatban rendelhető elő, a Deluxe Edition az alapjáték mellé egy sor kozmetikai elemet, öltözékeket, 20 heti „ellátmányt” és különleges brit és német megbízásokat tartalmaz.