Battlezone – Tankcsata a munka ünnepére
dreampage 2018. Apr. 27.

Végre Xbox One-ra is megjelenik a Rebellion tankos játéka, az összes kiadott extrával és DLC-vel együtt. Az újjáéledő legenda arany kiadásáról videót is kaptunk – május 1-jén indul a virtuális háború.

Az eredeti Battlezone az Atari játéka volt, és 1980-ban jelent meg a játéktermekben, ezzel a világ egyik első 3D-s videojátékának számított. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, tavaly pedig VR címként éledt újjá a sorozat. A fejlesztő Rebellion most dobta a virtuális valóság támogatását, így érkezhet az összes platformra – Xbox One-ra is – a Battlezone Gold Edition, a játék legteljesebb kiadása, minden extrával, ami azóta megjelent hozzá.

A Battlezone-ban tulajdonképpen ugyanazt csináljuk, mint a 80-as években. A csatamezőre kigördülő tankok egymást lövik belső nézetből. A távoli jövőben a gonosz Vállalat ural mindent, az emberiség pedig gyakorlatilag kihalásra van ítélve ebben a neonfényes disztópiában. De mi ezt nem hagyjuk annyiban – beülünk a Cobra, minden idők legerősebb fegyvere (ki nem találnátok: egy tank) volánja mögé, és rendet teszünk a világban. A kampány procedurálisan generált, vagyis a pálya minden alkalommal más és más, játszható egyedül vagy kooperatív módban is.

A játék Gold Edition kiadása a következőket tartalmazza:

  • Battlezone alapjáték
  • Classic Mode – eredeti irányítással és világranglistával
  • Az összes, eddig kiadott tank skin, kürt és bobblehead (bólogató figura)

Az újjáéledő klasszikus május 1-jén, a munka ünnepén jelenik meg Xbox One-ra, úgyhogy aki esetleg kifogyna az aznapi programokból, az fejest is ugorhat az új virtuális háborúba.