Bemutatkozik a Forza Street
dreampage 2019. Apr. 15.

Vadonatúj Forza játék, de nem a megszokott formában: a mai naptól elérhető a Forza Street, amely egy új közönséget hivatott megszólítani, először Windows 10 PC-n, később okostelefonokon is. Új utakon a Microsoft autós sorozata.

Amit egy ideje pletykáltak már, az ma valóssággá vált: megjelent a Forza Street, az első, kifejezetten a mobilos közönség számára kifejlesztett Forza játék. A játékot a Turn 10 Studios felügyelete mellett az Electric Square fejlesztette, és tulajdonképpen a cég előző játéka, a Miami Street továbbfejlesztett változata. Elsődleges célja, hogy olyan játékosok számára is elérhetővé tegye a Forza sorozatot, akik nem játszanak konzolon vagy PC-n, illetve nem érdeklődnek a nagy epizódok iránt. A Street éppen ezért nem is annyira a meglévő rajongóknak szól, hanem egy teljesen új közönségnek. (Mint az ismeretes, idén nem várható „nagy” Forza játék, helyette a Motorsport 7 és a Horizon 4 bővül hosszabb távon.)

Mint egy mobil fókuszú, egygombos érintéssel vezethető játék, a Forza Street egy látványos, könnyen kezelhető autós kaland, amiben visszaköszönnek a sorozatra jellemző elemek. Valódi autókat szerezhetünk meg, amiket fejleszthetünk és tuningolhatunk, így haladva előre a hosszú karrier módban, különböző bajnokságokban, pénzért és extra jutalmakért.

A frissen bejelentett játékról videó és képek is érkeztek.

A Forza Street mától érhető el Windows 10 PC-kre és táblagépekre a Microsoft Store-ból. Az év későbbi részében érkeznek az Android és az iOS változatok is. A játék free-to-play, tehát ingyenesen letölthető, de mikrotranzakciókat tartalmaz. Az alábbi linkről érhető el, jó száguldást!