Bemutatkozik az Electric Volt és a Daystrike Camo kontroller
dreampage 2021. Mar. 25.

Tovább bővül az Xbox Vezeték Nélküli Kontrollerek kínálata, miután hamarosan két újabb színben lesz elérhető a sokak által kedvelt, konzolokhoz, PC-hez és mobilokhoz is használható eszköz.

Örülhetnek a gyűjtők, és mindenki, aki szereti a változatosságot: az Xbox tervezőcsapata tovább bővíti az elérhető Xbox kontrollerek körét. Mivel minden játékos ízlése eltér, ezért a Microsoft igyekszik mindenki kedvében járni új színekkel és dizájn megoldásokkal. A mai napon rögtön két új Xbox Vezeték Nélküli Kontrollert mutattak be, amelyek hamarosan kaphatóak lesznek.

Xbox Vezeték Nélküli Kontroller – Electric Volt

A sportfelszerelésekre és sportcipőkre jellemző élénk színek ihlették ennek az új kontrollernek a dizájnját. Az Electric Volt követi a már piacon lévő Shock Blue és Pulse Red kontrollerek sorát, egy újabb élénk színnel. Ez a fajta erőteljes, sárgászöld borítás korábban még nem volt látható egyetlen Xbox hardveren sem. A már-már neon hatású felső részt a fekete d-pad, gombok és ravaszok, és a fehér alsó borítás dobja fel. Természetesen mindennel rendelkezik, amivel a többi új Xbox kontroller, textúrázott ravaszokkal és markolattal, hibrid d-paddal és Bluetooth kapcsolattal is felszerelték, így az Xbox Series X|S és Xbox One konzolok mellett PC-hez és mobiltelefonokhoz is használható.

Az Electric Volt kontroller várhatóan április 13-tól kapható 21.499 forintos áron.

Xbox Vezeték Nélküli Kontroller – Daystrike Camo Special Edition

A Daystrike Camo Special Edition a harmadik kiadás a népszerű álcafestésű sorozatban, amely a Night Ops Camo és Arctic Camo kontrollereket követi. Ezúttal egy friss dizájnnal van dolgunk, amelyben a mély, vörös szín dominál a szürke és fekete mellett. Természetesen ez is fel van vértezve minden megszokott funkcióval, a Megosztás gombtól kezdve a hibrid d-padon át a textúrázott ravaszokig. Egy apró újítás is került rá azonban – ezen a kiadáson mindkét ütközőgomb (LB, RB) is teljesen textúrázott felületet kapott, hogy még pontosabban lehessen célra tartani.

A Daystrike Camo Special Edition kontroller várhatóan április 20-tól kapható 23.499 forintos áron.

Fontos megjegyezni, hogy az új kontrollerek bejelentésével együtt a Microsoft elkötelezte magát a fenntarthatóság felé. Az Electric Volt és Daystrike Camo Special Edition kontrollerek most először újrafelhasznált műanyagot tartalmaznak – Xbox hardverek esetében ez az első alkalom. Az újrahasznosításhoz olyan anyagokat használtak, mint például autók fényszóróinak borítása, műanyag flakonok vagy CD lemezek. Mindezt alapos tesztelésnek is alávetették, hogy az újrahasznosított anyagok ugyanazt az élményt és tartósságot biztosítsák, amit eddig.

Aki szeret kontrollereket gyűjteni, vagy csak második eszközt keres konzolja, PC-je vagy telefonja mellé, az tehát hamarosan két új, ígéretes választási lehetőséggel gazdagodik. A kontrollerek adatlapjai elérhetőek fent a neveikre kattintva.