Black Desert – Így néz ki Xbox One X-en
dreampage 2017. Aug. 29.

Az idei E3-on jelentették be, hogy Xbox One-ra költözik a Black Desert, a népszerű koreai MMORPG. Mozgásban eddig nem láthattuk a konzolos verziót, de most új videót kaptunk belőle, amin az Xbox One X változat látható.

Bár a játék a Gamescomon kipróbálható volt a Microsoft konzolján, túl nagy hírverést nem kapott, így a legtöbben nem is látták. Most bepótolhatja mindenki: a fejlesztő Pearl Abyss által kiadott új traileren az Xbox One X változat látható, 4K felbontásban. Látható benne a konzol számára átalakított kezelőfelület, és egy jó adag harc is.

A Black Desert Online egy koreai fejlesztésű MMO szerepjáték, ami tavaly óta játszható PC-n világszerte. Valós idejű harc és gyors akció jellemzi, a világa pedig teljesen nyitott és dinamikus, saját időjárással, napszakokkal, és az ezek alapján élő karakterekkel. A high fantasy történetben két ország, Calpheon és Valencia küzdenek egymással, és persze termelik ki a jobbnál jobb harcosokat.

A háború és a karakterfejlesztés mellett saját házunk is lehet, ami tetszés szerint berendezhető. Vehetünk, vagy akár gyárthatunk is saját bútorokat és kiegészítőket. A játék további vonzerejét jelenthetik a jól kidolgozott szereplők, a rengeteg féle ruha és öltözék, na és persze a hátasok, amiken ülve egyébként harcolni is lehet.

A Black Desert az eddigi egyik leglátványosabb MMORPG-nek ígérkezik, az Xbox One verzió valamikor 2018 első felében várható. Ahogy a fenti videón is látszik, Xbox One X támogatást kap, ami nagyobb felbontást, jobb teljesítményt és felcsavart grafikát jelent.