Blacksad: Under the Skin bejelentés
dreampage 2019. Apr. 29.

Videojáték feldolgozást kap Juan Díaz Canales és Juanjo Guarnido képregény-sorozata, a Blacksad. A szintén spanyol Pendulo Studios kalandjátékát a Microids adja ki Xbox One-ra. Idén ősszel bújhatunk macskabőrbe.

Magyar fordításban is megjelent már az eredetileg 2000-ben indult, majd két és öt évvel később folytatódó Blacksad képregény, amely most a spanyol Pendulo Studios (a Yesterday Origins alkotói) kezei között játékfeldolgozást kap Blacksad: Under the Skin címmel. Az alapanyag egy kifejezetten sötét, noir stílusú bűnügyi történet, amelynek főszereplői emberszerű állatok, akiknek fajtája meghatározó a személyiségüket és szerepüket illetően.

Az Egyesült Államokban járunk az 1950-es években, amikor a korrupció gyakorlatilag mindent átsző, így a sport és a boksz világát is. Amikor egy bokszklub tulajdonosát holtan találják, sztárjátékosa pedig eltűnik, John Blacksad magánnyomozó kapja a feladatot, hogy göngyölítse fel az ügyet. Alá kell merülnie New York City sötét alvilágába, hogy megtalálja a gyilkost, és az eltűnt játékos nyomára bukkanjon. Jó kis erőszakos, véres nyomozós alapanyag egy klasszikus kalandjátékhoz.

A Blacksad: Under the Skin eddig ismert részletei:

  • Egy teljesen új Blacksad történet (tehát nem a képregények ismétlése)
  • Nyomozás, logikai feladványok, QTE-k, irányítható beszélgetések
  • Döntések, amik befolyásolják a karakter fejlődését és a történet végkimenetelét is
  • Több, mint 30 karakter, köztük a képregényekből ismert arcok és vadonatúj szereplők
  • Hamisítatlan noir világ és eredeti jazz soundtrack

Az állati nyomozás megjelenése egy kicsit még odébb van: szeptember 26-án jön a játék Xbox One-ra. További részletek (ár, Xbox One X támogatás stb.) egyelőre nem ismertek, de az első trailer mindenesetre ígéretes. Ha minden jól megy, ősszel egy újabb minőségi kalandjátékkal gazdagodunk.