Bless Unleashed bejelentés
dreampage 2018. Aug. 24.

A Bandai Namco egy vadonatúj, ingyenes MMORPG-t jelentett be. A Bless Unleashed megpróbál leszámolni a PC-s sztereotípiákkal, és valódi, konzolos élménynek ígérkezik, kizárólag Xbox One-on.

Új, ingyenes MMORPG ólálkodik a láthatáron, legalábbis az Xbox One játékosok számára. A Bandai Namco tegnap jelentette be, hogy egy új, az alapoktól a Microsoft konzoljához tervezett masszív multiplayer online szerepjáték érkezik a Bless Unleashed képében. A játék egyik fő alapelve, hogy szakítson a szokásos PC-s eredettel, ezért a kontrollerre optimalizált irányítástól a hack ’n slash harcrendszeren át a csúcs Unreal Engine 4 grafikáig mindent annak rendeltek alá, hogy egy látványos, élvezetes akciójátékot is kapjunk az online lehetőségek mellett.

A Bless Unleashed egy olyan fantasy világban játszódik, ahol emberek és istenek egykor békében éltek egymással, ám ez árulás és katasztrófák sora miatt megváltozott. Miután évezredekig elkülönültek egymástól, a halandók és a felsőbbrendűek most újra összefogásra kényszerülnek, mert hosszú idő után visszatért a sötétség úrnője, Lumenas. Neki természetesen a világ elpusztítása a célja, mi más, úgyhogy rajtunk a sor, hogy ezt megakadályozzuk.

A játék elején öt klasszikus kaszt közül választhatunk majd, és minden kötelező játékmódot megkapunk. A kampány mellett szóló és kooperatív PvE, illetve PvP lehetőségeink is lesznek bőven. A fejlesztők szerint mindent, a történettől a harcrendszeren át a karakterfejlesztésig, a konzolos játékosok igényeihez terveztek.

A fenti képeken kívül többet egyelőre nem láthatunk a Bless Unleashed-ből, amely 2019 első felében jelenik meg Xbox One-ra. A játék fejlesztője a koreai Round 8 Studio és a Neowiz, de nem egyezik meg a korábbi Bless epizóddal. Ha minden jól megy, egy valóban látványos, és Xbox One-on tökéletesen játszható MMORPG-t kapunk. Akit további hírek és részletek érdekelnek, megtalálja őket a játék saját honlapján, a http://www.blessunleashed.com/ címen.

Ezzel pedig elég szépen sűrűsödik az MMO mezőny, hiszen a már elérhető Neverwinter, Star Trek Online, TERA és Skyforge mellé hamarosan érkezik a Black Desert is Xbox One-ra. Csak legyen elég ideje az embernek!