Bless Unleashed karakter-bemutató
dreampage 2019. May. 09.

Idén nyáron jelenik meg az elsőként Xbox One-ra érkező, free-to-play MMORPG, a Bless Unleashed. A Bandai Namco most kiadott néhány videót, amikből megismerhetjük, milyen kasztok közül választhatunk majd induláskor.

Sok, többnyire PC-ről áthozott MMORPG után most végre lehet, hogy tényleg kapunk egy olyan játékot, ami tökéletesen illik konzolra. A Bless Unleashed esetében legalábbis ez a cél. A Bandai Namco kiadásában érkező free-to-play játék Unreal Engine grafikát, és kifejezetten Xbox One-ra tervezett irányítást és mechanikákat kínál. Vagyis ez nem egy PC játék portja, hanem az alapoktól kezdve teljesen konzolos fejlesztés. A végeredményt csak nyáron ismerhetjük meg, ekkor jelenik meg a teljes verzió, addig is a benne szereplő karakterekkel ismerkedhetünk.

Crusader

A középkori lovag itteni megfelelője. Kard, pajzs és nehéz páncélzat. Nagyot tud sebezni, és könnyen blokkolja a támadásokat, de a sérülést csak félreugrással lehet elkerülni (ebben a játékban a blokkolt támadások is sebeznek valamennyit). Igazi mindenes karakter, támadáshoz és a csapattársak védelméhez is ideális.

Priest

Igazi support karakter, de azért egymaga is megállja a helyét bármilyen ellenféllel szemben. Képes gyógyítani, illetve a csapattársak képességeit ideiglenesen növelni, de emellett támadásban is jeleskedik.

Berserker

Hatalmas, kétkezes fejszéjével ez a karakter igazi DPS termelő, és kiváló, területre ható támadásokkal rendelkezik. A páncélja is erős, de figyelni kell a megfelelő helyezkedésre, előrerohanni a tömeg közepébe nem mindig bölcs dolog. Lassú, de nagyjából megállíthatatlan szereplő.

Mage

A mágus itt sem különbözik nagyban más játékok hasonló karaktereitől. A varázslatot elsősorban támadásokra használja, tűz, jég és más elemek formájában. A nagy DPS mellett gyors kombókra és területre ható mágiára is képes, például meteort is képes a harcmezőre küldeni.

Ranger

Távolsági harc varázslatok nélkül. Az íjász a szokott módon harcol, távolról osztja az ellenséget, de közelharcban is képes megvédeni magát – egy ideig legalábbis. A kombói arra épülnek, hogy minél könnyebben távolabb kerüljön az ellenségtől, és újra vadul nyilazhasson.

A Bless Unleashed világában egyébként a fejlesztők szerint minden karakterrel lehet boldogulni, nincs szükség specifikusan összeállított csapatra a különböző helyszínek és dungeonök teljesítéséhez. A játék tehát valamikor nyáron érkezik, elsőként Xbox One-ra, további információk a https://blessunleashed.com oldalon találhatók.