Bogarak: Xbox One X techdemó
dreampage 2017. Nov. 07.

A mai napon megjelent az Xbox One X konzol, a Microsoft eddigi legerősebb (és legkisebb) gépe, ami nagyon sok új dolgot vonultat fel grafikai szempontból. A különböző képi hatások bemutatására egy ingyenesen letölthető techdemót is kaptunk.

Mit jelent a 4K Ultra HD felbontás, a HDR, a térhatású hang, vagy az „Xbox One X Enhanced” kifejezés? Sokan veszik meg a legújabb, és eddigi legerősebb konzolt, de nem biztos, hogy mindenki tisztában van a fenti kifejezések pontos jelentésével, illetve nem mindenki rendelkezik olyan tévével és hangrendszerrel, amik ezeket a funkciókat teljes mértékben ki tudják használni. Az ő számukra készült az Insects: An Xbox One X Enhanced Experience című app, ami tulajdonképpen egy real-time techdemó. Azt hivatott prezentálni, mennyivel szebb képre számíthatunk az új konzolon.

Az interaktív bemutatóban katicabogarakat és színes virágokat láthatunk. A valós idejű grafikát különböző kapcsolókkal állíthatjuk. Ki-be kapcsolhatjuk például a HDR-t, vagy a 4K felbontást, megnézve, mekkora különbség van a különböző módok között. Az alkalmazás eredetileg játékfejlesztők részére készült, de annyira népszerű és hatékony bemutató lett, hogy a Microsoft úgy döntött, mindenki számára elérhetővé teszi.

A legjobb élményt természetesen Xbox One X konzolon, és egy HDR10 szabványt támogató 4K tévén kapjuk, de az Insects minden Xbox One konzolra letölthető. Ugyanis épp az a lényege, hogy hagyományos tévéken is bemutassa, mennyivel látványosabb és részletesebb lehet egy játék a megfelelő technológiákkal. Az animáció megállítható, és különböző összehasonlítások is végezhetők a kép egyes elemein.

Az Insects: An Xbox One X Enhanced Experience már letölthető, ingyenes, és ha nem vagyunk technológiai megszállottak, akkor akár egy kis relaxációra is használható. Az alábbi linkről érhető el, vagy konzolon keresztül a Store-ban. Jó bogarászást mindenkinek!