Bővült a Halo Wars 2 kampánya
dreampage 2017. Jul. 26.

Két új küldetéssel és egy régi ismerőssel bővült az egyre nagyobbá váló Halo Wars 2. A stratégiai játék története tovább gyűrűzik, a többjátékos módba pedig visszatért egy szimpatikus vezér. Itt a Spearbreaker kiegészítő.

Megérkezett a Halo Wars 2 utolsó előtti Szezonbérletes DLC-je – vagyis az ígéretekhez hűen a bérlet, illetve az Ultimate Edition tulajok nem csak multiplayer tartalmakat, hanem kampány bővítést is kapnak. A legújabb kiegészítő az Operation Spearbreaker nevet viseli, és két teljes értékű egyjátékos küldetést tartalmaz. Ezek a missziók a kampány menüből érhetők el, de természetesen online kooperatív módban is végigjátszhatók.

A két új feladat során az Ark vezérléséért folyik tovább a harc, ODST egységekkel kell visszaverni a Banished támadásokat. A fentről ledobott katonák speciális fegyvereket visznek magukkal, SPNKR rakétakilövőt, lézerágyút, de van köztük gyógyító, mesterlövész és felderítő is.

Ami pedig a multiplayert illeti: visszatér az első rész mesterséges intelligenciája, Serina. Bár a történetben értelemszerűen már nem játszik szerepet, a többjátékos módokban nincs ilyen megkötés, a bevállalós M.I. így aztán harcra kel, vele együtt pedig vadonatúj egységek is érkeztek a játékba. Serina specialitása a jég és a fagyasztás, úgyhogy egységei is ezekre az erőkre építenek. A Tundra Bison, a Frostraven vagy a Cryo Trooper mellett egyedi képességek is az arzenál részei.

Ahogy arról fent már volt szó, ezek a tartalmak részei a Szezonbérletnek, tehát aki rendelkezik vele, az automatikusan megkapja őket. Aki nem, az külön-külön is megveheti a kampány bővítést, az új vezért, vagy a kettőt egyszerre. Alább a linkek az új csomagokhoz:

A kiegészítővel együtt számtalan hibajavítás is érkezett, ezek teljes listája elolvasható a hivatalos honlapon, ide kattintva. Ez mind az Xbox One, mind a Windows 10 verziót érinti.