Call of the Sea – Decemberben hív a tenger
dreampage 2020. Nov. 17.

Pontos megjelenési dátumot és árat kapott az Out of the Blue Xbox exkluzív kalandjátéka, a Call of the Sea. A gyönyörű produkció ráadásul Xbox Game Pass tagsággal is elérhető lesz. Időutazás 120 fps-sel és Raytracing támogatással.

Nem kell sokat várnunk az Out of the Blue és a Raw Fury csodálatosan szép kalandjátékára. A mai napon előrendelhető státuszba lépett a Call of the Sea, az Xbox Series X|S megjelenési időszakának egyik legígéretesebb darabja. Az 1930-as években játszódó kalandjáték egy elveszett trópusi szigetre kalauzol, ahol a főhős Norah férje expedíciójának nyomában jár.

A játék főszereplője átutazza a Csendes-óceánt, hogy eltűntnek hitt férje nyomára bukkanjon, ám maga is egy ismeretlen szigeten találja magát. Egy régi civilizáció nyomai, titkok és rejtélyek várnak mindenkit ezen a kiránduláson, ami az új generáció egyik legérdekesebb címe lehet. A főhős szinkronhangját Cissy Jones (Firewatch, The Walking Dead) adja.

Az Unreal Engine 4-et használó, elsősorban a logikai feladványokra és a felfedezésre építő kalandjáték az Xbox Series X|S konzolok legtöbb új képességét kihasználja. 4K felbontás, 60 fps vagy 120 fps grafikus mód és még sugárkövetés (raytracing) is van, aminek köszönhetően a lakatlan trópusi sziget gyönyörű helyszínné válik.

A Call of the Sea 2020. december 8-án jelenik meg 6.900 forintos áron, a megjelenésig 10% kedvezménnyel lehet előrendelni. Konzolokon kizárólag Xboxon lesz elérhető, de ami még ennél is jobb hír, hogy az első naptól Xbox Game Pass-ban is benne lesz, vagyis aki rendelkezik tagsággal, annak ezt a játékot sem kell megvennie. A gyönyörű játék az alábbi linkről lesz elérhető.