Citadel: Forged in Fire bejelentés
dreampage 2017. Jul. 13.

Új MMORPG a láthatáron: a Blue Isle Studios bejelentette, hogy hamarosan Xbox One-ra is megérkezik új online szerepjátékuk, a Citadel. Videót, képeket, és némi információt is kaptunk az új produkcióról.

A Citadel: Forged in Fire egy új, „masszív online sandbox RPG” a fejlesztők leírása szerint. Fantasy kalandozás, sárkányok, egzotikus teremtmények, varázslat, és minden, ami ehhez kell. A játék története Ignus világában játszódik, ahol a különböző királyságok háborúban állnak egymással. A mi feladatunk, hogy nevet szerezzünk magunknak, és szolgáljuk, vagy épp megdöntsük az egyes uralkodóházakat. Játékmenetét tekintve leginkább az Elder Scrolls sorozathoz hasonlatos, de ami újdonság lehet benne, az a craftolás, az állatok megszelídítésének lehetősége, és az állítólag rendkívüli szabadságot nyújtó küldetésrendszer.

Tulajdonképpen egy szabadon alakítható MMO játékról van szó, amiben cél a minél nagyobb hatalom és befolyás megszerzése küldetések vagy mások legyőzése árán. A program egyedül is játszható, de támogatja az online és a helyi multiplayert is.

Pontos játékmeneti részletek egyelőre nem ismertek. Annyi biztosnak tűnik, hogy a Citadel július 26-án jelenik meg PC-re, a konzolos verzió később követi. A koncepció mindenesetre érdekesnek tűnik, bizakodva várhatjuk a további fejleményeket.