Claybook bejelentés
dreampage 2017. May. 17.

Hamarosan egy teljesen újfajta játéknak örülhetünk, köszönhetően néhány tehetséges fejlesztőnek. Egy független csapat első játékában a színtiszta gyurmavilágé a főszerep, nem is akármilyen tálalásban.

Néhány éve alakult a Second Order nevű fejlesztőcsapat – a háromfős társulat korábban a RedLynx kötelékében dolgozott a Trials játékokon. Nem is akárkikről van szó: a motoros játékok fő programozója, és művészeti vezetője alapított új céget. A csapat most első játékukkal jelentkezik. Ez a Claybook, egy 3D-s puzzle játék, amelyben minden gyurmából van.

A cél különböző logikai feladványok és helyzetek megoldása a puha, minden irányban formázható anyag tulajdonságainak kihasználásával. „Karakterünk” és a világ is formálódik minden mozdulatunkra, a tárgyaknak valóban anyaguk és tömegük van, nem csak szimpla héjakként vannak kezelve. Ehhez a játék egyedi anyag- és fizikai modellt használ. Gödröket vagy lyukakat fúrhatunk a talajba, saját karakterünk formáját is átalakíthatjuk (például, hogy könnyebben guruljon), a teret pedig sok helyen folyadék tölti ki, amit szintén el kell vezetni, illetve ki kell használni a tulajdonságait. Az első trailer elég jól bemutatja, miről is van szó.

Megjelenési dátumunk még nincs, a fejlesztés viszonylag korai szakaszban jár, de úgy tűnik, tényleg egy jó hangulatú, különleges játékot kapunk majd. A tervek szerint osztott képernyős multiplayer és pályaszerkesztő is lesz benne, amivel saját feladatokat hozhatunk létre.