Crackdown 3 megjelenés és előrendelés
dreampage 2018. Nov. 12.

Hosszas fejlesztés után végre révbe ér a Crackdown 3. Az Xbox exkluzív nyílt világú akciójáték az előre ígért dátumhoz képest egy héttel korábban érkezik, és már előrendelhető az Áruházból. Új videót is kaptunk hozzá.

Viszontagságos fejlesztés végéhez közeledik a jövő év első Xbox exkluzív játéka, a Crackdown 3. Eredetileg 2014-ben mutatták be, és forradalmi, felhőalapú rombolhatóságot ígért multiplayer módban. A projekt több fejlesztő keze alatt is megfordult, az eredetileg kitűzött 2016-os megjelenés pedig egészen mostanáig csúszott. Jövő februárban tehát nem kevesebb, mint kilenc év után tér vissza a Crackdown sorozat, hogy újra rendet rakjunk egy futurisztikus nagyváros utcáin.

A Crackdown 3 két különálló részből áll:

A Kampány a hagyományos, nyílt világú Crackdown élményt nyújtja. New Providence városát elözönlötték a bűnözők, a megfékezésükre pedig csakis az Ügynökség, és a szuperképességekkel megáldott Ügynökeik képesek. A játékmenet magja a régi: hatalmas ugrások és robbanások, kreatív pusztítás, alakváltó járművek, őrült fegyverek, gyűjtögetés és folyamatos akció. A történet főszereplője Terry Crews (A Feláldozhatók), írója pedig Joseph Staten (Halo, ReCore).

A multiplayer mód címe Wrecking Zone, és itt jön képbe a már említett felhőalapú rombolás, ami továbbra is az élmény szerves részét képezi. Két ötfős csapat küzd egymás ellen különböző célokért többféle arénában, amelyek teljes egészében lerombolhatók. Megfelelő fegyverekkel komplett épületek, felhőkarcolók bonthatók atomjaikra. A rombolást és a szétrepülő elemek fizikáját nem az Xbox konzolok, hanem az Xbox Live felhő szerverei számolják, ezáltal mindenki ugyanolyan élményt kap, akár régi Xbox One, akár One X konzolon, akár Windows 10 PC-n játszik.

A Crackdown 3 Xbox One X javításokkal is rendelkezik. A legerősebb konzolon 4K-ban lesz élvezhető a játék HDR támogatással, de még VRR (Variable Refresh Rate, változó frissítési gyakoriság) támogatás is van, ha valaki ilyen monitorral/tévével rendelkezik. A játék teljesen cross-platform, az Xbox One és a Windows 10 játékosok egymás oldalán is harcolhatnak, míg a kampány online kooperatív módban is végigjátszható.

Eredetileg február 22-re volt ígérve, de a Crackdown 3 végül egy héttel korábban, 2019. február 15-én jelenik meg, és már előrendelhető az Áruházból. A többi Xbox exkluzívhoz hasonlóan a megjelenés napjától Xbox Game Pass tagsággal is játszható lesz.