Cross-play támogatást kapnak a Hi-Rez játékai
dreampage 2018. Nov. 19.

A SMITE, a Paladins és a nemsokára megjelenő Realm Royale is támogatni fogja a platformok közötti játékot. A hétvégén emellett sok egyéb újdonságról is lekerült a lepel.

Nagy hétvégén van túl az ingyenes, online multiplayer játékokra szakosodott Hi-Rez Studios. A cég mindhárom aktív játékát illetően újdonságokat jelentett be, melyek az Xbox One játékosokat is pozitívan érintik. Cross-play, ingyenes tartalmak, új funkciók, béta feliratkozás és esport világbajnokság – minden szerephez jutott az elmúlt néhány napban.

Cross-play minden játékban

A legérdekesebb újdonság talán az, hogy a fejlesztők egy tető alá hozzák az összes játékost a SMITE, a Paladins és a Realm Royale játékokban is. Utóbbi megjelenésekor már alapból támogatni fogja ezt a funkciót, míg a másik kettőbe frissítés formájában kerül be. Így hamarosan a következő platformok játékosai mind együtt játszhatnak:

  • Xbox One
  • Nintendo Switch
  • PC
  • macOS

Nemcsak az online játék, hanem a teljes előrehaladás is közös lesz, minden játékos a Hi-Rez profilján szerzi majd a tárgyakat és statisztikákat, függetlenül attól, hogy milyen gépen játszik. De lesz közös voice-chat is. A már megszerzett tárgyakat (kozmetikai elemek, karakterek stb.) is egyesítik, de az esetleg duplán megvett dolgokért nem jár pénzvisszatérítés. A cross-platform támogatás 2019 januárjában érkezik a Paladins 2.01, illetve a SMITE 6.1-es frissítéssel.

Ingyenes SMITE csomag

Aki játszik a SMITE-tal, de aki nem, annak is érdekes lehet a hír, hogy most ideiglenesen ingyenesen érhető el egy csomag, amiben hét isten (karakter), új hangcsomagok és 8 karakter skin szerepel. A SMITE Arena Bundle ide kattintva tölthető le. A játék Arena módjához egy új térkép is érkezett, szintén ingyen.

Paladins: Új karakter és megújulás

Megérkezett a negyvenedik Paladins szereplő, Imani, aki már az újhullámos Paladins dizájn első képviselője. A játékban egy folyamatos, hónapról hónapra bővülő történet folyik, amely 2019-ben még több új karaktert hoz majd a játékba. A 2018-as Battle Pass vásárlói rögtön megkapják a Remix Strix skint is. A különböző csomagok egyébként most szintén akciósak a Black Friday miatt.

Realm Royale béta feliratkozás

A Hi-Rez Studios saját, fantasy világban játszódó battle royale produkciója hamarosan béta fázisba lép Xbox One-on. A jelentkezés már él, csupán egy email címet kell megadni a kódokért.

Világbajnokságok Mixeren

A hétvégén SMITE és Paladins bajnokság is volt, a Hi-Rez mindkettőt Mixeren közvetítette hivatalosan. Aki kíváncsi az eseményekre, és a jövőben is követné a játékok bajnokságait, az az alábbi oldalakon tudja ezt megtenni:

Érdemes rendszeresen nézni ezeket a Mixer csatornákat, a nézők ugyanis rendszeresen jutalmakat kapnak a játékokban, amit a cross-platform támogatás bevezetése után bármelyik platformon használhatnak majd. A hétvégén egyébként ezek voltak a legnézettebb játékok Mixeren.