Cyberpunk 2077 gameplay bemutató
dreampage 2018. Aug. 27.

Amit a múlt heti Gamescomon a sajtó képviselői csak zárt ajtók mögött láthattak, azt a CD Projekt RED most teljes egészében közzé tette. Nem kevesebb, mint 48 percnyi valódi gameplay a Cyberpunk 2077-ből, a fejlesztők narrációjával.

A Cyberpunk 2077 a jelenlegi talán legizgalmasabb, fejlesztés alatt álló videojáték, egyrészt azért, mert a lengyel CD Projekt RED (The Witcher sorozat) boszorkánykonyhájában készül, másrészt pedig, mert egy valódi, nyílt világú cyberpunk szerepjátéknak ígérkezik, ami témájában és játékmenetében is újat mutat – ha megjelenik. Dátum egyelőre nincs, van viszont egy elképesztően látványos gameplay bemutató, amit a fejlesztők a Gamescom után néhány nappal lőttek fel a netre.

A 48 perces játékmenet-videóban nem csak láthatjuk és hallhatjuk a játékot, de az egyik fejlesztő tolmácsolásában azt is megtudhatjuk, miként lesz ez más, mint a többi hasonló RPG. A karakterkészítés és a küldetések is jóval szabadabbak, mint más játékokban, sokkal több a választási lehetőség, szinte minden helyzetet megoldhatunk többféleképpen is, és minden döntésünknek hatása lesz nemcsak az aktuális küldetésre, hanem a további eseményekre is.

A Cyberpunk 2077 helyszíne, Night City önmagában is él, rengeteg karakterrel, dinamikus napszakokkal és időjárással, de a fejlesztők elmondása szerint a teljes játékban a város falain kívülre is ellátogathatunk. A játéktér teljesen szabadon bejárható, nem gyenge autókkal és egyéb járművekkel közlekedhetünk.

A harcban – nem meglepő módon – óriási szerepet kapnak a spéci implantátumok, amik új képességeket jelentenek, és a fegyverek is testreszabhatóak. Képzettségeinktől függően más úton juthatunk be, vagy ki helyekről, ölhetünk, lopakodhatunk, hackelhetünk, nincsenek előre leosztott karakterosztályok sem.

Ha csak háromnegyed órád van YouTube videókat nézni, akkor ez legyen az.

A Cyberpunk 2077 egyelőre nem rendelkezik megjelenési dátummal. Legkorábban jövőre, de az is lehet, hogy csak 2020-ban látjuk, azért reméljük, a cím nem a megjelenési dátumra utal.