Danger Zone 2 – Csak X-en 60 fps
dreampage 2018. Jul. 13.

Megjelent a klasszikus Burnout játékok szellemi örököse, az Xbox One X tulajok pedig jelentős előnyben vannak. Csak ezen a konzolon játszható 60 fps képfrissítés mellett az autós-rombolós játék.

Mindössze hét ember tartja életben a régi, klasszikus Burnout sorozat esszenciáját a Three Fields Entertainment stúdióban – a csapatot az az Alex Ward és Fiona Sperry alapította, akik a Criterion Games mögött is álltak, mielőtt eljöttek az EA-től. Dióhéjban tehát ugyanarról a szellemiségről van szó, és most újabb lépést tettek afelé, hogy visszahozzák a legendás játékok akciódús vezetését. Új címük a Danger Zone 2, amely ma jelent meg, méghozzá nem is akármilyen formában.

A játék célja, hogy különböző országutakon és autópályákon száguldva minél nagyobb káoszt és tömegkarambolt okozzunk – ez tulajdonképpen a Burnout játékok Crash módja. Minél több jármű keveredik balhéba, mi annál több pénzt kapunk. Akár 800 autó, busz, teherautó és kamion is totálkáros lehet egyszerre, a játékban pedig minden dinamikus, a bevilágítástól kezdve az árnyékokon át a valós idejű fizikáig.

Végső soron pedig épp ez az, ami miatt az Xbox One X tulajdonosai előnyben lesznek: csak ezen a konzolon választható 60 fps mód (1080p felbontás mellett), ami egy ilyen gyors játéknál sokat számít a játszhatóságot tekintve. A másik választható mód a 4K/30 fps, de a Digital Foundry elemzéséből is látszik, hogy egy ilyen címet 60-nal érdemes tolni (ne feledjük, indie produkcióról van szó!).

A Danger Zone 2-ben összesen 17 helyszín 20 csomópontján okozhatunk galibát, ehhez 8 járművet „vethetünk be”, Forma-1-es autótól taxin és szuperautón át egészen a kamionig. Eredményeinket világranglistákon hasonlíthatjuk össze barátainkkal.

Itt egyébként nem áll meg a Three Fields Entertainment – a Criterion szellemi örökösei már dolgoznak a Dangerous Driving című, teljes értékű versenyjátékukon, ami reményeik szerint a teljes Burnout élményt visszahozza. Addig irány az országút és a káosz, egy igazi játéktermi hangulatú autós játékban, amit tehát az X játékosoknak lehet leginkább ajánlani.