DeadCore: Olcsó FPS platforming
dreampage 2017. Jul. 17.

Ugrás, dupla ugrás, vetődés és speedrun megoldások a legújabb, francia fejlesztésű, belső nézetű platformerben. A napokban megjelent DeadCore ráadásul a pénztárcát sem terheli meg. Sci-fi rajongó reflex bajnokok most figyeljenek.

A francia 5 Bits Games fejlesztésében három évvel ezelőtt érkezett PC-re a DeadCore, amit most kissé ráncfelvarrott formában az Xbox One tulajdonosok is megkaptak. A játék egy futurisztikus világban játszódik, ahol halált megvető ugrásokkal, jó reflexekkel és minimális lövöldözéssel kell egyre előrébb és feljebb jutni. A játék lényege a látványos ugrásokban, a jó reflexekben, és még inkább a gyorsaságban rejlik – a kampány mellett egy speciális speedrun mód is várja a játékosokat.

Utóbbi speciális pályáit a kampány során elrejtett „szikrák” összegyűjtésével nyithatjuk meg, úgyhogy a játékban van egy adag felfedezés is. A harc minimális, fegyverünk tulajdonképpen csak kapcsolók átállítására, és biztonsági fegyverek kiiktatására szolgál. Ez nem lövöldözős, hanem platformer cím. Képességeinket power-upokkal is növelhetjük, amikkel nagyobbat ugorhatunk, de akár a gravitáció irányát is befolyásolhatjuk. Erre némelyik pályán szükségünk is lesz.

A fejlesztők egyébként nem malmozással töltötték az elmúlt éveket, hanem igyekeztek konzolokhoz optimalizálni a játék irányítását, hogy hagyományos kontrollerrel is gyors és sima kezelést kapjunk. A PC verzióval ellentétben itt van célzás rásegítés, de akit ez zavar, ki is kapcsolhatja.

A DeadCore egyik legnagyobb előnye talán az ára: Xbox One-ra mindössze 1,590 forintért kapható, és ez akció nélküli, „teljes” ár, ezzel az egyik legjobb hasonló ajánlat a platformon. Aki kedveli a speedrunt, a hatalmas ugrásokat, a gyűjtögethető extrákat, és nincs tériszonya, annak nyugodt szívvel ajánlható.