Dead Cells bejelentés
dreampage 2018. Jan. 29.

Xbox One-ra is megjelenik a MotionTwin roguelike-metroidvania keveréke. Ha ezek a kifejezések megdobogtatják a szívedet, akkor érdemes megnézned a játék első trailerét is.

Roguevania: ez a kifejezés is létezik már, legalábbis a francia MotionTwin szerint, akik szeretik saját játékukat afféle Frankenstein szörnyeként lefesteni – jó értelemben. A napokban bejelentették, hogy PC után Xbox One-ra is megjelenik a Dead Cells. A pixelgrafikás, 2D-s akciójáték egyesíti a roguelike és a metroidvania stílus legjobb jegyeit. Minden halál után újra kell kezdeni a kalandot, a térkép pedig mindig más, kiismerhetetlen és meglepő. Ez adja az újrajátszhatósági faktort is, ami sok más cím esetében bevált már, így valószínűleg itt sem lesz másként.

A jó dizájn mellé persze nem árt a jó játékmenet sem, a fejlesztők igyekeznek erről is gondoskodni egy gyors, feszes irányítású harcrendszer formájában. Bár kezdetben a Dark Souls volt a minta, a taktikus, kimért rendszert végül egy sokkal gyorsabb, de hasonlóan kemény játékmenet váltotta. A francia csapat azt ígéri, hogy a Dead Cells egy modern, nehéz, de mindig fair kaland lesz. Bár minden halál után erősebben térhetünk vissza, csak a képességeinken múlik majd, hogy végül siker, vagy egy újabb bukás vár ránk az út végén.

Pontos megjelenési dátum még nincs, a Dead Cells „hamarosan” érkezik Xbox One-ra.