Decemberben jön a Playerunknown’s Battlegrounds
dreampage 2017. Nov. 02.

A Paris Games Weeken jelentette be a PUBG Corp, hogy már csak egy hónapot kell várnunk az év talán legnépszerűbb játéka, a Playerunknown’s Battlegrounds Xbox One verziójára. A játék továbbra is szép lassan a Microsoft felé vándorol.

Lehet szeretni vagy nem szeretni, érteni vagy csodálkozni a mögötte álló őrületen, de az tény, hogy a Playerunknown’s Battlegrounds (a továbbiakban PUBG) az idei év valószínűleg legnagyobb játéksikere, több, mint 10 millió eladott példánnyal, és hihetetlen mennyiségű aktív játékossal naponta. A „battle royale” élményt forradalmasító játék december 12-én érkezik Xbox One-ra konzol exkluzívként.

A decemberi megjelenés az Xbox Game Preview premiert jelenti, vagyis a játék ekkor még nem lesz kész, de játszható és megvásárolható lesz konzolon, digitális és dobozos formában is (a dobozos magyarországi árról még nincs hivatalos információ). A dobozos játék is a Game Preview (előzetes) verziót tartalmazza majd, de természetesen ez idővel ingyenesen frissül majd mindenkinek, ahogy a játék készül. A végleges, 1.0-ás verzió jövő év elejére várható Xbox One-on.

Közben a játék szolgáltatót is váltott, és az Amazon helyett most már a Microsoft felhőben fut. Ez a fejlesztők szerint jobban kiszolgálja a játék igényeit, és könnyebbé teszi a konzolos fejlesztést is. Ha már itt tartunk, érdemes megemlíteni, hogy a decemberi premierrel az Xbox One X támogatás is megérkezik: a legerősebb konzolon nagyobb felbontásban, feljebb csavart grafikával és HDR támogatással játszhatunk majd. Cross-play PC és konzol között – egyelőre – nem lesz, a fejlesztők szeretnék, ha a kontrollert, illetve billentyűzetet, egeret használó játékosok egymás között játszanának a kiegyensúlyozottság érdekében.

Hiába érkezik az év legvégén, a PUBG 2017 egyik legnagyobb és legfontosabb Xbox One megjelenése lesz, hiszen már most milliók várják, hogy konzolon is kipróbálhassák az év egyik legnagyobb videojátékos jelenségét. Ez pedig alig több, mint öt hét múlva meg is történik.

További részletek a játékról ezen az oldalon.