Deep Rock Galactic – Új világ és akció
dreampage 2018. Sep. 05.

Nagy frissítést kapott a Ghost Ship Games kooperatív játéka, amelynek keretében egy teljesen új, jeges világba látogathatunk el. A Deep Rock Galactic ráadásul ezen a héten olcsóbban is kapható.

Tovább fúrnak a törpök a Ghost Ship Games új, jelenleg az Xbox Game Preview programban szereplő kooperatív FPS-ében. A Deep Rock Galactic hónapok óta bővül és fejlődik, és most egy igen nagy frissítést kapott, amivel sok egyéb mellett egy teljesen új környezet is bekerült a játékba. A tizenhatodik patch újdonsága a Glacial Strata nevű jégvilág, ami egyedi kihívásokat jelent a virtuális bányászok számára.

Aki nem ismerné, a Deep Rock Galactic egy Xbox One konzol exkluzív kooperatív lövöldözős sci-fi játék, amelyben mérges törpök érkeznek a Hoxxes IV bolygóra, hogy ott értékes ásványkincseket termeljenek ki. Igen ám, csakhogy a planéta nemcsak felszín alatti kincsekben gazdag, hanem őshonos szörnyekben is, akik rendre megtámadják hőseinket. A küldetéseket tehát úgy kell véghez vinni a véletlenszerűen generált alagutakban, hogy közben a támadásokat is vissza kell verni. A játék egyedül is játszható, de még nagyobb móka kooperatív módban. A különböző kasztok egyenként fejleszthetők, erősebb fegyverek, páncélok és sok egyéb finomság hozható be, vagyis ez részben RPG, részben lövöldözős játék, leginkább pedig egy nagy adrenalin-bomba.

A most bekerült új környezetben az új ellenfelek mellett a hideg is próbára teszi karaktereinket, akik hőforrásoknál melegedhetnek fel. A frissítéshez kiadott videó jól példázza, miről van szó.

További jó hír, hogy a Deep Rock Galactic ezen a héten olcsóbban kapható – 8,000 helyett csak 5,600 forintba kerül a magyar Áruházban. Érdemes kipróbálni (van ingyenes demója is), mert az egyik legjobb játék a Game Preview programban, és minden hónapban bővül új funkciókkal. Végleges megjelenési időpontja is van: 2019. február 28-án érkezik a végleges változat.