Descenders bejelentés
dreampage 2018. Feb. 12.

Hamarosan bringára pattanhatunk, és úgy száguldhatunk le a legveszélyesebb hegyekről, mint még soha – mindezt a RageSquid új játékában, konzolon kizárólag Xbox One-on.

Minden hétre jut új játékbejelentés, most ráadásul egy igen egyedi műfajt köszönthetünk: procedurálisan generált mountain bike játék készül Xbox One-ra, a RageSquid (Action Henk) fejlesztésében. A Descenders idén nyáron érkezik az Xbox Game Preview programba.

A játék már több, mint két éve áll fejlesztés alatt, lényege pedig nagyon egyszerű: többféle helyszínen, minden alkalommal véletlenszerűen generált ösvényeken kell leszáguldani egy mountain bike-on ülve, trükközni, és persze minél gyorsabbnak lenni. Összesen négy világ (hegyvidék), és gyakorlatilag végtelen mennyiségű pálya várja a bátor próbálkozókat. A játékmenet a casual és a hardcore játékosokat is megcélozza, miután a mountain bike közösség már régóta szeretne egy élethű, látványos játékot erről a sportról.

Maga a karrier és az előrehaladási rendszer a hírnévre épül. Minden esés 1% hírnév ponttól foszt meg, ami kezdetben még nem sok, de amikor már a legmagasabb szinten teker valaki, ott már minden százalék komolyan számít, vagyis egyre nagyobb tétje van a futamoknak. Nincs viszont semmiféle fejlesztés vagy power-upok – ez egy valósághű játék, ahol a képességeink döntenek, semmi más. Minél magasabb szinten végzünk egy szezonban, annál jobb új felszereléseket és kerékpárokat kapunk jutalmul.

Három csapat közül választhatunk. A Team Arboreal a legveszélyesebb ösvényeket keresi, a Team Enemy a legvadabb trükkökre specializálódott, a Team Kinetic pedig a sebesség megszállottja. Minél tovább jutunk a karrierben, és minél több szponzort gyűjtünk magunk köré, annál több új bringa, ruha és más kiegészítő nyílik meg. A pályákon titkos utakat, levágásokat is találhatunk, valamint lesznek időszakos speciális események és versenyek is.

A Descenders végre egy olyan téma, amit szinte soha nem dolgoznak fel a játékfejlesztők, főleg nem ennyire élethű és látványos formában. Hogy a gyakorlatban is működik-e a koncepció, Xbox kontrollerrel a kézben, az kiderül idén nyáron, amikor a játék elérhetővé válik a Game Preview programban – konzolon kizárólag Xbox One-on.