Designed for Xbox – Új partnerek és dizájn
dreampage 2020. Sep. 02.

A kifejezetten Xbox konzolokhoz tervezett kiegészítők hamarosan új logót kapnak, de a kompatibilitás miatt nem kell aggódni. A Microsoft azt is bejelentette, hogy 34 új partner csatlakozott a „Designed for Xbox” programhoz.

Az már régóta köztudott, hogy az Xbox Series X konzolgenerációval a Microsoft egyik célja a teljes körű kompatibilitás fenntartása. Ez nemcsak a játékokra vonatkozik, hanem azokra a kiegészítőkre (kontrollerek, headsetek, kormányok, tárhelyek), amiket az Xbox One játékosok az elmúlt évek során vásároltak, és nem szeretnének megválni tőlük. Nem is kell, hiszen a „Designed for Xbox” (magyarul: Xboxhoz tervezve) programban résztvevő kellékek garantáltan működni fognak Xbox Series X konzollal is. Ezt erősíti a vállalat mai bejelentése.

Teljes körű kompatibilitás

Minden olyan, hivatalos Xbox licensszel rendelkező periféria, ami USB-n keresztül vezetékkel, vagy vezeték nélkül csatlakozik az Xbox One-hoz, használható marad Xbox Series X-en is. Azok a headsetek, amelyek a kontroller 3.5 mm-es jack csatlakozóján keresztül működnek, szintén támogatottak maradnak.

Változás mindössze néhány olyan headsetet érint, amelyek jelenleg kizárólag optikai kábellel csatlakoztathatók. Ezekhez szükség lehet firmware frissítésre, hogy USB-n keresztül is továbbíthassák a játékok és az online beszélgetések hangját. Idén ősztől a piacon lévő kontroller töltő megoldásokhoz pedig – hivatalos Xbox licensz esetén – egy második elemtakaró ajtót is mellékelnek majd, így a jelenlegi és jövőbeni Xbox kontrollerekhez is használhatók lesznek.

A Designed for Xbox programban résztvevő kiegészítők ezentúl új, letisztultabb logót kapnak, a dobozuk oldalán pedig pontosan fel lesz sorolva, mely eszközöket támogatják. (De nem kell megijedni, a korábbi jelzéssel ellátott termékek is kompatibilisek maradnak.)

Új partnerek

A Microsoft mai bejelentése szerint nem kevesebb, mint 34 új partner csatlakozik a Designed for Xbox programhoz. Ez azt jelenti, hogy a jövőben még több cégtől várhatók új termékek, kiegészítők, kontrollerek és sok minden más az Xbox konzolokhoz. Az új partnerek között van például:

  • Bang & Olufsen (luxus minőségű hangrendszerek)
  • Audeze (prémium minőségű headsetek)
  • Otterbox (különböző védőtokok)
  • Nacon (kontrollerek, headsetek)
  • Honeycomb Aeronautical (repülőgép irányítók a Microsoft Flight Simulatorhoz)
  • Geek Made Designs (minőségi fából készült kontroller- és konzolállványok)
  • Cable Matters (professzionális kábelek, adapterek, dokkolók)

Az Xbox Series X megjelenése után tehát nemcsak a már meglévő kiegészítők lesznek kompatibilisek, de még több külsős cégtől érkeznek Xboxhoz tervezett eszközök, mint valaha. A könnyen azonosítható „Designed for Xbox” emblémának köszönhetően pedig egyszerű lesz kiválasztani a megfelelő terméket, és biztosak lehetünk benne, hogy az működni fog Xbox One-on és Series X-en is.

[forrás: Xbox Wire]