Digimon Survive bejelentés
dreampage 2018. Jul. 30.

Visszatérnek a Digimonok a Bandai Namco új stratégiai szerepjátékában, de csak jövőre. A kiadó lerántotta a leplet a Digimon Survive-ról, amelyből az első, rövid trailert is megkaptuk.

No, Digimon játék se volt eddig Xbox One-ra, de majd most lesz, miután a japán Bandai Namco bejelentette, hogy a Microsoft konzoljára is megjelenik a Digimon Survive, az animéből készült játéksorozat legújabb darabja.

Magáról az új játékról sok részlet egyelőre nem ismert. Az biztos, hogy a következő Digimon-kaland egy körökre osztott, stratégiai szerepjáték lesz, amelyben a párbeszédek is komoly szerepet kapnak, sok választási lehetőséggel, amolyan japán digitális novella stílusban. Egy viszonylag lassú tempójú, de komplex harcrendszert kell elképzelni, ami remélhetőleg a kezdőknek és a haladó játékosoknak is megfelelő élményt és kihívást jelent majd. A „vizuális novella” részben a párbeszédek mellett kisebb helyszíneket is felfedezhetünk, interaktív tárgyakkal és hasonlókkal.

A játék hangulatát a szórványos információkhoz képest jobban átadja az első trailer, ami egy kicsit a játékból is mutat.

Megjelenési dátum egyelőre nincs, a Digimon Survive valamikor 2019-ben jelenik meg Xbox One-ra.