Durva X patchet kapott a Redout
dreampage 2017. Dec. 18.

Natív 4K, 60 fps, ultra beállítások: a 34 Big Things futurisztikus versenyjátéka kimaxolja az Xbox One X-ben rejlő lehetőségeket, ami az alapváltozathoz képest különösen nagy ugrást jelent.

Szédítő élményt ígért, végül azonban kisebb csalódást okozott a Redout: Lightspeed Edition, ami címével ellentétben Xbox One-on egyáltalán nem fénysebességgel száguldott – még a 30 fps célt sem mindig érte el. Pedig a játékban van potenciál, egy nagyon látványos, hipergyors versenyzős cím, amiből a Microsoft konzolján bizony hiány van. A fejlesztők szerencsére nem ültek a babérjaikon, és az Xbox One X-hez minden igényt kiszolgáló frissítést készítettek.

A legerősebb konzolon a Redout most már natív (tehát nem checkerboard) 4K felbontásban fut, ami dinamikus, tehát túlzott terhelés esetén lejjebb veszi a pixelszámot, hogy a képfrissítés megmaradjon. Ez utóbbi pedig 30-ról 60 fps-re nőtt, ami hatalmas különbség az alap Xbox One verzióhoz képest. És ha ez még nem lenne elég, Xbox One X-en a játék „Epic” beállításokkal fut, ami tulajdonképpen a PC változat legmagasabb szintje.

Volt már olyan játék, ami hasonló ugrást produkált: a Super Lucky’s Tale 1080p/30 helyett 4K/60-ban fut X-en, az élmény pedig ég és föld. Viszont a Redout-nál ez különösen sokat számít, ráadásul multiplayer is van benne, ahol így az X játékosok a simább, részletesebb látvány miatt előnyben lehetnek.

És ez még nem minden: a fejlesztők az alapváltozaton is kalapáltak nem keveset, így a Redout sokat fejlődött a kezdeti állapothoz képest. Csak néhány dolog a legutóbbi frissítésből:

  • Több, mint 300 hibajavítás, bugok, stabilitási problémák javítása és játékmeneti csiszolások.
  • Sokkal stabilabb teljesítmény minden pályán, normál Xbox One konzolon is, különös tekintettel az Abruzzo és Europa helyszínekre.
  • Fejlesztett dinamikus felbontás, hogy a képfrissítés még stabilabb legyen.
  • Karácsonyi meglepetések.

Ebben a formájában tehát már mindenképp érdemes ránézni a Redout-ra, jó eséllyel most váltja valóra azt az ígéretet, amit a fejlesztői eredetileg megálmodtak. A játék 7,990 forintért kapható Xbox One-ra (természetesen aki már megvette, az X-en automatikusan a feljavított változattal játszhat).