Edith Finch Xbox One-ra jött
dreampage 2017. Jul. 19.

Jó hír az Xbox One tulajdonosok számára: a Microsoft konzoljára költözött a Giant Sparrow legújabb narratív kalandjátéka, a What Remains of Edith Finch. Mától mi is átélhetjük a Finch család történetét.

Idén tavasszal jelent meg a Giant Sparrow és az Annapurna Interactive közös játéka, az Xbox One verzió pedig – miután néhány hónapig kétséges volt – ma jelent meg. Az Unfinished Swan fejlesztőinek második játéka a What Remains of Edith Finch, amely a címszereplő kalandját meséli el. Megismerhetjük a család történetét, akiket „Amerika legszerencsétlenebb dinasztiájának” tartanak, tagjai idő előtt hunynak el, és minden generációból csak egyvalaki marad életben. Lehetséges, hogy átok ül rajtuk? Ezt is megtudhatjuk az utóbbi idők egyik leghangulatosabb játékában.

Edith Finch bőrébe bújva a család washingtoni otthonába látogatunk, ahol a múlt kérdéseire keressük a válaszokat. A ház tele van helyiségekkel, titkos folyosókkal és szobákkal, ahol az egyes családtagok történetét ismerhetjük meg, más-más tematikájú jelenetekbe csomagolva. A játék az év egyik legjobbjának számít, a kritikusok és a játékosok is nagyon szeretik, így az Xbox One kínálata tényleg egy nagyon szép, igényes darabbal bővült.

A What Remains of Edith Finch elérhető az Xbox Áruházból 3,990 forintos áron.