Elindul a Forza Racing Championship
dreampage 2016. Aug. 05.

Jövő héten kezdetét veszi a Forza Motorsport történelem eddigi legnagyobb szabású e-sport bajnoksága. A Forza Racing Championship mindenkit vár, az amatőröktől a profikig. Részletek a folytatásban.

Augusztusban ismét felbőgnek a motorok a pályán – elindul a Forza Racing Championship első szezonja. Az eseményen mindenki részt vehet, akinek megvan a Forza Motorsport 6, de a részvétel mellett ezúttal komoly nyeremények is gazdára várnak. Mármint tényleg komolyak: a profi bajnokság fődíja egy valódi, 2017-es Ford Focus RS autó.

Maga a bajnokság két sorozatban zajlik majd. Az Elite Series azokat várja, akik a legprofibb Forza játékosok közé tartoznak, vagy annak gondolják magukat. A játékba minden héten felkerül egy Rivális Kvalifikációs esemény – a legjobbak jutnak ezeken tovább, hogy a végén egy mindent eldöntő versenyen döntsenek az autó és sok más nyeremény sorsáról. A döntő szeptember 4-én lesz, és élőben közvetítik majd a Forza Motorsport Twitch csatornán.

Aki nem ennyire profi, viszont szeretne részt venni a bajnokságban, sőt még nyereményekért is indulna, azt az Open Series várja szeretettel. Ez a Forza Motorsport 6 Liga rendszerében zajlik majd. Hétfő estétől kezdődően minden héten megnyílik egy új Liga (League) esemény a játékban, amelyben mindenki részt vehet. A részvételhez nem szükséges ESL regisztráció, de aki szeretne nyerni, annak szüksége lesz rá. A sorozat nyereményei között Forza Motorsport 6-os ajándékok vannak: DLC kódok (köztük Porsche- és NASCAR Kiegészítők), Forza Motorsport 6 Autóbérlet, és hasonlók. Valamint az indulók minden héten kapnak egy különleges autót (1971 Ford Falcon XY GTHO Phase III) az adott heti speciális festéssel.

Regisztráció a bajnokságra és a szabályzat megtalálható az ESL oldalán.

Az Elite és az Open sorozat menetrendje egyaránt megtalálható a Forza Motorsport honlapon. Ne feledjétek, az Elite-hez mindenképp, az Open-hez pedig abban az esetben kell ESL regisztráció és jelentkezés, ha nyerni is szeretnétek.

Mivel az esemény fő támogatója a Ford, így nem meglepő módon a versenyek is ezzel a márkával zajlanak majd az FRC első szezonjában. A 2015-os Mustang GT, a 2013-as Formula Ford és az idei, Le Mans-győztes Ford GT LM jut szerephez a következő hetekben, mind nagyon eltérő konstrukció, de piszok jó vezetni őket. Augusztus 8-tól kezdődően lesz is miért. Mindenkinek jó készülődést, és sok sikert kívánok a versenyeken!