Elindult a Battlefield V nyílt béta
dreampage 2018. Sep. 06.

Az előrendelők már két napja, mindenki más pedig mostantól vetheti bele magát a második világháborús csatákba. Elkezdődött a Battlefield V nyílt bétája, és egészen kedd délutánig tart.

Nemrég elhalasztották a Battlefield V megjelenését – az EA és a DICE második világháborús FPS-e csak november végén érkezik, a béta fázist azonban ez nem befolyásolja. Azok, akik előrendelték a játékot, már szeptember 4-től elkezdhettek játszani a tesztváltozattal, a nyílt szakasz pedig most kezdődik: mától egészen jövő hét kedd délutánig szabad a vásár, pontosabban a csata.

A játék természetesen még nincs készen, így ez a béta lehetőséget nyújt a fejlesztőknek (és a játékosoknak), hogy kipróbálják a Battlefield V online rendszereit, szervereit, játékmódjait. A végső változatig ugyancsak változni fog néhány dolog, például a fegyverek kiegyensúlyozása, az előrehaladási rendszer, és további kisebb játékelemek.


A Battlefield V Nyílt Béta időtartama, magyar idő szerint:

  • 2018. szeptember 6. (csütörtök) 10:00 – 2018. szeptember 11. (kedd) 16:00

A nyílt bétában két pálya játszható. A norvégiai Navrik térképen kipróbálható a Conquest és az új Grand Operations játékmód is, utóbbi két szakaszból (napból) áll, más-más célokkal és játékmenettel. Az első napon ejtőernyővel ugrálnak a katonák a harcmezőre, és a feladat, hogy meghatározott célpontokat robbantsanak fel, míg a második napon zónák megvédése és elfoglalása a cél. A másik térkép Rotterdam, ahol a 64 fős Conquest mód játszható. Ugyancsak része a bétának a Tides of War mód – aki szeptember 9-ig, vasárnapig részt vesz az öt szakaszból álló kampány összes felvonásában, az egy speciális emblémát kap a végleges játékhoz.

Ami a járműveket illeti, öt tank és hét repülőgép irányítható, karakterként pedig mind a négy kaszt (Assault, Recon, Medic és Support) választható, úgyhogy mindenki megkeresheti a neki tetsző variációt. A karakterosztályok egyedi fegyverzettel és képességekkel rendelkeznek, érdemes ezeket is próbálgatni (egyrészt, hogy milyenek, másrészt pedig, hogy egyáltalán jól működnek-e).

A Battlefield V nyílt béta kliens már tölthető Xbox One-ra, az alábbi linken megtalálható. Érdemes észben tartani, hogy ez még valóban csak béta, vagyis lehetnek szerver- és más típusú gondok, illetve játékmeneti furcsaságok is. A végleges játék 2018. november 20-án érkezik.