Elindult a Conan Exiles
dreampage 2017. Aug. 16.

Hosszas várakozás után ma végre belépett a Game Preview programba a Funcom népszerű túlélő játéka. Végre konzolon is elmerülhetünk Conan gyilkos világában – a játék ráadásul hatalmas bővítést is kapott.

Az ígéreteknek megfelelően ma elérhetővé vált a Conan Exiles korai hozzáférésű, Game Preview verziója. A multiplayer túlélő játék PC-n elég nagy siker, már több, mint félmillió példányban kelt el, ez pedig szép eredmény ezen az egyre zsúfoltabbá váló piacon. Mostantól az Xbox One játékosok is hozzátehetik a magukét – a 28 GB-os játék tölthető az Áruházból. Mivel a játék még nincs kész, ezért ingyenes demója is van (60 percig ki lehet próbálni), a Game Preview időszak alatt pedig valamivel olcsóbban vehető meg, mint a 2018-as végleges megjelenés után.

A mostani verzióban már benne van a legújabb kiegészítő is. Ez a Frozen North nevet kapta, és értelemszerűen Hyboria északi, fagyos tájaira viszi a játékosokat. Az új helyszín nem kevesebb, mint 70%-kal növeli meg a játék összterületét, ami teljesen szabadon bejárható, és szinte bárhol építkezhetünk rajta. Ezzel együtt sok újdonság is került a játékba:

  • Új tájak: Havas hegyvidék, erdők, új barlangok, kultúrák, népek és települések.
  • Időjárás és hőmérséklet: Északon vigyázni kell a hideggel, megfelelően kell öltözködni, különben halálra fagyunk.
  • Új építési lehetőségek és erőforrások: Újfajta anyagokból építkezhetünk, és új bútorokkal rendezhetjük be házainkat.
  • Új vallás és megidézhető isten: A játék elején istenünk lehet Ymir, a vihar és a háború istene, akinek saját avatarját meg is idézhetjük, hogy oldalunkra álljon egy-egy háborúban.
  • Új ellenfelek: Jégóriások, farkasok, mamutok és sok más havasi állat és szörny.
  • Főzés: Bővültek a craftolási lehetőségek, készíthetünk különböző ételeket és italokat. Még méheket is tarthatunk, amik mézet termelnek.
  • Páncélok és fegyverek: Az új építési anyagokkal együtt újfajta felszereléseket is szerezhetünk vagy gyárthatunk magunknak.

A fentieken túl a legfrissebb verzió számos hibajavítást és egyéb fejlesztést tartalmaz. Jobb lett például az irányítás, a harcrendszer, okosabbá vált a mesterséges intelligencia, az Xbox One verzió pedig mindent tartalmaz, az eddigi 28 patch fejlesztéseit is.

Elindult tehát a száműzöttek kalandja Hyboria földjén, immár Xbox One-on is. A Game Preview verzió folyamatos fejlesztés alatt áll a jövő év eleji megjelenésig, beleértve további (ingyenes) bővítéseket, lehetőségeket, technikai fejlesztéseket, Xbox One X támogatást, és sok minden mást. Letölthető az alábbi linkről, vagy konzolon a Store-ban rákeresve.