Elindult a Gwent ingyenes, nyílt bétája
dreampage 2017. May. 25.

Hosszas zárt béta periódus után tegnap végre mindenki számára elérhetővé vált a Gwent. A Witcher kártyajáték belépett a Game Preview programba, és ingyen letölthető.

„A The Witcher fejlesztője, a CD PROJEKT RED újfajta gyűjtőkártyás játékkal rukkolt elő. A szerencse helyett a képességeken alapuló GWENT jóvoltából sokoldalúan testre szabható seregeket irányíthatsz, miközben ravasz stratégiával és az ellenfeleid megtévesztésével menetelsz a győzelem felé.” – szól a Gwent hivatalos magyar játékleírása. Ingyenes gyűjtögetős kártyajátékról van tehát szó, amelyben a meccsek maximum három fordulóból állnak, és a taktikát helyezik előtérbe. Ami igazán vonzó benne, hogy a The Witcher univerzumban játszódik, és öt hadsereg között is válogathatunk.

A játék most már mindenki számára elérhető, miután megjelent a Game Preview Program részeként. Ingyenes, ráadásul Xbox Play Anywhere támogatású – ugyan a Windows 10 változat még nem elérhető, aki letölti Xbox One-ra, az később játszhat vele számítógépen is. A mentések és az achievementek szinkronizálása mellett a Gwent a cross-platform multiplayert is támogatja, így az Xbox és Windows 10 játékosok együtt játszhatnak.

Mivel ingyenes, ezért nem is nagyon kell gondolkodni a letöltésén (mikrotranzakciókat persze tartalmaz). A fejlesztők innentől folyamatos javításokat és frissítéseket ígérnek, egyre bővülni fog a repertoár, és a játékmenet is csiszolva lesz a végleges megjelenésig.